Μπλόκο Καραβά και στον φωτογραφικό διαγωνισμό αλλαγής του ηλεκτρικού οδοφωτισμού

Μπλόκο Καραβά και στον φωτογραφικό διαγωνισμό αλλαγής του ηλεκτρικού οδοφωτισμού

Με προσφυγή ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η δημοτική παράταξη «Ορίζοντες Δημιουργίας» του κ. Σπύρου Καραβά βάζει… μπλόκο στον φωτογραφικό διαγωνισμό αλλαγής του ηλεκτρικού οδοφωτισμού του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και παράλληλα εγκαλεί την δημοτική αρχή για έλλειψη πολιτικής ηθικής και περίσσευμα πολιτικού αριβισμού ,διαμηνύοντάς της ότι οδοφωτισμός, απορρίμματα , διαχείριση υδάτινων πόρων και ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μας δεν είναι “business”.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας»:

«Στη συνεχή προσπάθεια της Δημαρχιακής αρχής για απομείωση της αξίας ύπαρξης του Δημοτικού Συμβουλίου προστίθεται η ανάδειξη εμμονικού χαρακτήρα παραβίασης νόμων, διατάξεων, αποφάσεων! Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της 9ης  Νοεμβρίου 2022 για το θέμα της αλλαγής του ηλεκτρικού οδοφωτισμού δεν συμμετείχαμε, επισημαίνοντας την εσκεμμένη επιδειχθείσα Δημαρχιακή κωλυσιεργία και την επί της ουσίας ακύρωση του συμβουλευτικού ρόλου της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Η νοοτροπία του τύπου «το θέμα περνάει ελέω νόμου Θεοδωρικάκου» από μια μικρή ομάδα 6+1 δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής επί συνόλου 27, βρίσκει απέναντί της πλέον όχι μόνο σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και την υπ’ αριθμ. 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία έκρινε ότι οι διατάξεις των ν.4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων, έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 52 και 102 παρ. 2 του Συντάγματος. Μάλιστα ορίζεται σαφώς ως χρόνος ενάρξεως των αποτελεσμάτων της ακυρώσεως η 1η Δεκεμβρίου 2022.

Αντί ο Δήμαρχος να συμμορφωθεί στην εν λόγω απόφαση προσαρμοζόμενος αναλόγως, συνεχίζει με καθεστωτική απολυταρχική νοοτροπία και λαμβάνει την υπ’ αριθ. 454/2022

  • παρόντων εμάς και του πρώην δημάρχου κου Ανδρικόπουλου και απούσας της Σύμπραξης Δημοτών– απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την οποία δημοσιεύει στην διαύγεια στις 29.12.2022. Προσθέτως, χωρίς στοιχειώδες ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας, δημοσιεύει την υπ’ αριθ. πρωτ. 212/03.01.2022 Περίληψη Διακήρυξης Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού προμήθειας 5εκατ ευρώ!

Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» απέναντι σ΄ αυτήν τη στάση κατέθεσαν την 12η  Ιανουαρίου 2023 σχετική προσφυγή ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Θεωρούμε ότι

  • Είναι μη νόμιμη η συγκρότηση και η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας και κάθε απόφασή της είναι άκυρη στερούμενη της απαραίτητης νομιμότητας.
  • Η κατατεθείσα «Τεχνική Μελέτη» είναι πλημμελώς αιτιολογημένη και βασιζόμενη σε εκπαιδευτικές προσεγγίσεις χωρίς επιστημονική βιβλιογραφία και χωρίς συνεκτίμηση εξειδίκευσης ανα οδό.
  • Η διαδικασία της εγγύησης και της συντήρησης είναι γενική και αόριστη καθόσον δεν υπάρχει καμία αναφορά στο τι ελέγχεται και ποια είναι τα επίπεδα φωτεινότητας που πρέπει να τηρούνται ή τι θα γίνεται στην περίπτωση που αυτά δεν τηρούνται.
  • Είμαστε αντίθετοι στην δέσμευση των ανταποδοτικών τελών για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.
  • Σκοπίμως αποκρύπτει ο κ. Τσιώτος  ότι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος που θα προκύψει στα επόμενα δώδεκα χρόνια, θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή του αναδόχου και ότι μετά το πέρας των δώδεκα ετών τα φωτιστικά θα πρέπει να αλλαχθούν!
  • Το πραγματικό κόστος της προμήθειας των προτεινόμενων φωτιστικών σωμάτων είναι πολύ μικρότερο από την υπερκοστολογημένη πρόταση των παραδοτέων της μελέτης.
  • Κυρίως αποκρύπτεται ότι η φωτογραφική πρόβλεψη για χρήση αποκλειστικά κοστοβόρων, ρυπογόνων (αφού εμπεριέχουν υδράργυρο) και ενεργοβόρων λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής αντί των οικονομικών, οικολογικών και διαθέσιμων στην αγορά εν αφθονία λαμπτήρων LED μπορεί να αφορούν μόνον έναν προμηθευτή με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Είναι ανεπαρκής η αιτιολόγηση της Οικονομικής Επιτροπής στη λήψη απόφασης ως προς την επιλογή της μεθόδου εξοικονόμησης ενέργειας οδοφωτισμού και της εκχώρησης μέρους των ανταποδοτικών τελών.

Το ενεργειακό πρόβλημα του δήμου μας, για το οποίο 3,5 χρόνια αδιαφορούσατε προκλητικά εις βάρος σήμερα των δημοτών, δεν μπορείτε να το επιλύσετε εσείς προεκλογικά με χαρακτηριστικά πολιτικού αριβίστα.

Οδοφωτισμός, απορρίμματα , διαχείριση υδάτινων πόρων και ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μας δεν είναι “business”.

Δυστυχώς ένα τραγικό γεγονός γίνεται αφορμή όχι μόνο να ενισχυθεί η εικόνα ανεπάρκειας της Δημοτικής αρχής αλλά να βλάψει την εικόνα του Δήμου μας -πέραν του τοπικού- και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η διερεύνηση ευθυνών και η διενέργεια ελέγχων για τυχόν διαχειριστικές και διοικητικές παραλείψεις (που προβλέπεται να συνεχιστούν) αποτελούν ήδη γεγονότα και αρνητικές ενδείξεις. Η δυσμενής εικόνα μια παραπαίουσας Δημοτικής αρχής γεννά το ερώτημα που πλανάται στην τοπική κοινωνία του εάν και κατά πόσον πλέον ο Δήμαρχος μπορεί σε τυχόν όρια επιδικίας να καθοδηγεί, να αποφασίζει και να υλοποιεί μεγάλης αξίας έργα. Να που απ΄ το «παραμύθι» για το οποίο μας κατηγορεί ενίοτε και κάνει λόγο o κ. Τσιώτος του ξεπροβάλλεται τώρα ένας ερωτηματικός δράκος!

Η απολυταρχικότητα, η σύγχυση και η αγχωτικότητα αποτελέσματος για παρουσίαση δημοτικού έργου με την οποία διακατέχεται έχει δύο θεραπευτικούς απελευθερωτικούς δρόμουςΟ ένας είναι η Δημαρχιακή απαλλαγή από τις ευθύνες τις οποίες έχει αναλάβει και ο άλλος είναι η αλλαγή πορείας από την εγωκεντρική νοοτροπία της μονοκρατορίας στην κατεύθυνση της συνεργασίας, της επέκτασης της διαφάνειας, της μη κωλυσιεργίας, της αύξησης της αξιοπιστίας και εν τέλει της αποτελεσματικότερης και δημοκρατικότερης λειτουργίας.

Κύριοι της δημοτικής αρχής

Δεν σας εμπιστευόμαστε ούτε τη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών αλλά ούτε την αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου. Όλες οι ενδείξεις εμπιστοσύνης στο πρόσωπο σας δείχνουν να χάνονται. Πλέον δεν σας εμπιστεύεται κανείς».

Google+ Linkedin