Μια δημοσιογραφική αποτύπωση της χθεσινής ημερίδας στο Κιάτο

Μια δημοσιογραφική αποτύπωση της χθεσινής ημερίδας στο Κιάτο

Με  «ηχηρές» παρουσίες στελεχών του ευρύτερου χώρου της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου η επιστημονική διάλεξη «Στη δίνη της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Καινοτόμες δράσεις μείωσης των επιπτώσεων» ,με προσκεκλημένο ομιλητή τον  καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα.

Τον εκλεκτό προσκεκλημένο προλόγισαν  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών Γιώργος Καρβουτζής,ο δήμαρχος  Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων Παναγιώτης Καραχάλιος ,που κέρδισε το απλόχερο χειροκρότημα του κοινού με την πρότασή του “ο προβληματισμός για την κλιματική αλλαγή να  μπει στην προεκλογική ατζέντα όλων των δημοτικών παρατάξεων”

“Ίσως έτσι ωριμάσει η ιδέα ενός συνεκτικού και ρεαλιστικού σχεδίου Αστικής  Ανθεκτικότητας, που θα βοηθήσει την πόλη μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του παρόντος, αλλά και να προετοιμαστεί για εκείνες του μέλλοντος.” υπογράμμισε  ο κ. Καραχάλιος και έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας : “Σε αυτό τον δημόσιο διάλογο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων θα είναι παρών,με προτάσεις για την  προστασία και την ανάπλαση του παράκτιου χώρου. Εξάλλου ποιος μπορεί να διαφωνήσει στο ότι ο παράκτιος χώρος  αναδεικνύεται ως η σημαντική προτεραιότητα,που εν πολλοίς καθορίζει την ανάπτυξη της ίδιας της πόλη μας ;”

Προφανώς η τοποθέτηση του κ. Καραχάλιου χειροκροτήθηκε γιατί  κινήθηκε μακρυά από λογικές για βιλαέτια (τύπου ΜΗΚΩΝΗ) και παραταξιακές παραφροσύνες…δείγματα μιας πολιτικής κουλτούρας που κινείται ανάμεσα στον επιβιωτικό τακτικισμό και στην ηθική αμετροέπεια παραγόντων της σημερινής δημοτικής αρχής.

Στα παραλειπόμενα  αυτής της εκδήλωσης είδαμε να συνεχίζονται οι απουσίες … με νόημα, από την  απερχόμενη δημοτική πλειοψηφία. Ακόμα και ο τυπικός  Γενικός Γραμματέας του Δήμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση μόλις δέκα λεπτά…για ξεκάρφωμα !

Αυτό πρακτικά σημαίνει ή ότι  ο Σταματόπουλος διαθέτει πλέον ισχνό μηχανισμό στα παραταξιακά κοπάδια ή οι προεκλογικές αναδεύσεις που ενδεχομένως επιχειρεί  δυσαρεστούν κάποιους, που το μόνο που ξέρουν είναι να ακυρώνουν τον ουσιαστικό διάλογο και να εγκαθιστούν λογικές μηδενικού αθροίσματος…

Google+ Linkedin