«Η φτώχεια δημιουργεί κλέφτες, όπως η αγάπη δημιουργεί ποιητές…» Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον General Director της νέας εταιρείας security στο Κιάτο

Ποιος αμφιβάλει ότι η  οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την εγκληματικότητα;

Όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι όχι μόνο υπάρχει αύξηση,αλλά έχουν δημιουργηθεί και διάφορες νέες μορφές εγκληματικότητας.Οι κακοποιοί σήμερα επινοούν ολοένα και νέες μεθόδους εγκλήματος,ενώ η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες,οπότε φυσικό είναι και η ζήτηση για υπηρεσίες ιδιωτικής ασφαλείας να έχει αυξηθεί.

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί ο κος Σπύρος Ηλίας,General Director  της νέας εταιρείας security που δραστηριοποιείται στο Κιάτο,μας αναπτύσσει τις βασικές πτυχές  της εταιρίας που εκπροσωπεί και παράλληλα μας αναδεικνύει τη σταθερή φιλοσοφία της διοίκησης της εταιρίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

ΕΡ:Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το τοπίο των υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας,σε καιρό κρίσης,με δεδομένη την υπολειτουργία της ΕΛΑΣ ;

ΑΠ:Όπως λέει και μια Ινδική παροιμία η φτώχεια δημιουργεί κλέφτες, όπως η αγάπη δημιουργεί ποιητές…Στο καιρό της κρίσης οι κλεφτές δεν επιλέγουν στόχο απλά μπαίνουν σε οποιοδήποτε σπίτι και ότι βρουν…Πρόσφατα,πριν από ένα μήνα περίπου,μπουκάρησαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Κιάτου το οποίο βεβαία δεν διαθέτει τιμαλφή η μετρητά παρά μόνο τροφές ! 

Σε ότι αφορά το πως διαμορφώνεται το τοπίο των υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας,είναι πλέον παγγίνως γνωστό ότι λόγω των υφιστάμενων  δημοσιονομικών συνθηκών (βλέπε υποστελέχωση αστυνομικών τμημάτων,διάλυση Δημοτικής Αστυνομίας) οι ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας  προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στην ασφάλεια τόσο των πολιτών, όσο και της περιουσίας (κινητής και ακίνητης).Κοντολογίς τολμώ να πω ότι όσο αυξάνεται η κρίση…η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και ασφάλειας τείνει να γίνει αναγκαιότητα.. 

ΕΡ:Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να διαθέτει μια εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στο σύγχρονο περιβάλλον ;

ΑΠ:Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας είναι να έχει σύγχρονο εξοπλισμό,έμπειρο προσωπικό, οργάνωση και πλάνο δράσης αξιόπιστο ως προς την φύλαξη και την πρόληψη.

ΕΡ:Τι υπηρεσίες παρέχει σήμερα η  viper security ; 

τηλ: 6975941591

Η viper security and Safety είναι πιστοποιημένη στον τομέα της φυσικής ασφάλειας παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε φυσικά πρόσωπα,οικίες,επιχειρήσεις , εργοστάσια , σχολεία  κ.λ.π. Επίσης αναλαμβάνει την φύλαξη διαφόρων εκδηλώσεων (αθλητικών , εκπολιτιστικών , κοινωνικών κ.λ.π. ).Να σημειώσω εδώ ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν όλες τις ημέρες του χρόνου ανεξαρτήτως εργάσιμων ή  μη.

ΕΡ:Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα; Γιατί να εμπιστευθεί κάποιος στην viper security την ασφάλειά του;

ΑΠ:Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι στον ενάμιση χρόνο παρουσίας της viper security and Safety στο Κιάτο δεν έχει τελεσφορήσει καμία κλοπή σε οίκημα συνδρομητή μας,σε ώρα περιπολίας μας.

Εμείς,όταν λέμε «η Viper Security είναι εκεί» το κάνουμε πραγματικότητα με ημερήσιο κόστος μικρότερο ακόμα και από τα 30 λεπτά του ευρώ ! Παρέχουμε υπηρεσίες ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών εστιάζοντας στην επιλογή, εκπαίδευση και εποπτεία του προσωπικού μας. Χαρακτηριστικά λέμε ότι προσλαμβάνουμε χαρακτήρα και εκπαιδεύουμε ικανότητα…

Επίσης είναι πολύ σημαντικά τα μηνιαία επαναλαμβανόμενα σεμινάρια της εταιρείας μας,σχετικά με τους τρόπους πρόληψης κλοπής ή κακόβουλης ενέργειας.

ΕΡ:Το εγχείρημά σας έχει βρει ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία;

ΑΠ:Παρότι η παρουσία της viper security and Safety στο Κιάτο τείνει να γίνει αναγκαιότητα για την τοπική κοινωνία και όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας εμπιστεύονται, η Δημοτική Αρχή δεν έχει βρει ακόμα τους τρόπους να συνεργαστεί μαζί μας,ώστε να «βάλει πλάτη» τουλάχιστον στη φύλαξη των κεντρικών δρόμων της πόλης του Κιάτου. 

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα :Ας πάρουμε δυο κεντρικούς δρόμους στο Κιάτο π.χ. την Σικυώνος και την Άρατου που συνολικά αναπτύσσονται  περίπου 160  μαγαζιά και οικίες.Αν αυτοί οι δυο δρόμοι ήσαν φυλασσόμενη με PATROL,με πολύ μικρο κόστος θα υπήρχε ένα επιπλέον όχημα περιπολίας με δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης,που τις νυχτερινές ώρες θα επαναλάμβανε την διαδρομή σχεδόν κάθε 10-12 λεπτά. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η κίνηση πέρα από τη συχνότητα του ελέγχου στους συγκεκριμένους δρόμους θα λειτουργούσε προσθετικά και στο πρόγραμμα άμεσης επέμβασης,σε συνδυασμό με το πρόγραμμα περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή,αποθαρρύνοντας εν πολλοίς και τους επίδοξους διαρρήκτες να επιλέξουν το Κιάτο για τη λεία τους...

ΕΡ:Πιστεύεται ότι η  viper security διαθέτει την στελεχιακή οργάνωση ώστε να παράξει υπηρεσίες φύλαξης στα δημοτικά κτήρια και στους κοινόχρηστους  χώρους ;

ΑΠ:Η viper security and safety διαθέτει την στελεχιακή οργάνωση να διασφαλίσει την οποιαδήποτε φύλαξη είτε δημόσια είτε ιδιωτική. 

Όπως σας προανέφερα η εταιρεία μας διαθέτει στη δύναμή της άτομα που δεν έχουν στην κατοχή τους μόνο την απλή άδεια προσωπικού ασφαλείας.

Το στελεχιακό μας δυναμικό απαρτίζεται και από διακεκριμένους συνεργάτες που έχουν εκπαιδευτεί με επιτυχία σε ιδιωτικά σεμινάρια,από επώνυμους παγκόσμιους οργανισμούς ασφαλείας,ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε φύλαξη,είτε ως σωματοφύλακες- συνοδοί,είτε διαθέτοντας την ειδική άδεια για την φύλαξη αερολιμένων,λιμενικών εγκαταστάσεων,τουριστικών μαρίνων κλπ.

ΕΡ:Τι είδους ικανότητες πρέπει να έχει ,κατά την άποψή σας, ένας νέος ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια καριέρα στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας ;

ΑΠ: Σίγουρα το επάγγελμα  του security είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και άκρως υπεύθυνο επάγγελμα. Ένας νέος για να έχει προοπτική στο χώρο εκτός από το να έχει καλή φυσική κατάσταση και ευχέρεια στην επικοινωνία,χρειάζεται οπωσδήποτε να διαθέτει ορθολογική σκέψη και ψυχραιμία.

Την καλύτερη εκπαίδευση να έχει κάποιος σε πολέμικες τέχνες, όπλα, εκρηκτικά,κανόνες ασφάλειας, χειρισμό οχήματος ή εξειδικευμένου εξοπλισμού,αν δεν διαθέτει ψυχραιμία και ορθολογική σκέψη,τότε καλύτερα να μην επιλέξει το επάγγελμα  του security…δυστυχώς έτσι θα προστατέψει τον εαυτό του,αλλά και  τους γύρω του…

ΕΡ:Ποια είναι τα επόμενα άμεσα βήματά σας;

ΑΠ:Στα επόμενα βήματα μας πέρα από τον συνεχή εκσυγχρονισμό της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα, που εξάλλου αποτελεί και πάγια φιλοσοφία μας ,θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης την διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων  προσωπικού ασφαλείας ,κυρίως μέσω e-learning (εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση),που  οδηγούν σε πιστοποίηση και άδεια προσωπικού ασφαλείας (Άδεια security) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας.

Επίσης πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και τα νέα ενσωματωμένα προνόμια «eTwinning» που θα συμπεριλαμβάνονται στα συνδρομητικά πακέτα της εταιρείας μας.Έτσι οι φίλοι μας εκτός από Ασφάλεια και Προστασία θα απολαμβάνουν ειδικές παροχές, προνόμια και εκπτώσεις σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις στο χώρο του εμπορίου, της γαστρονομίας, των θεαμάτων, της εστίασης, της διασκέδασης, της πώλησης προϊόντων, παροχής υπηρεσιών, του τουρισμού κλπ.

Θα ήθελα εδώ να πω ότι αυτή η δράση εντάσσεται στην συνολικότερη στρατηγική της εταιρείας και να υπογραμμίσω ότι η  viper security and Safety πάντα θα είναι ανοικτή σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν την συνεργατική προβολή της τοπικής αγοράς μέσα από το τρίπτυχο της τοπικής ανάπτυξης, της βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνικής συνοχής.

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Στη διάθεσή σας για ένα τελευταίο σχόλιο.

Ως υπεύθυνος της viper security and safety μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως τα καλύτερα έρχονται και οι συνδρομητές μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες ασφαλείας πάνω από τις προσδοκίες τους. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

 

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γρηγόρη Δημόπουλο για το kavos news.gr.

Google+ Linkedin