Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς ΤΕΡΝΑ (;)…Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις !

Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και όσες αρχές υπάρχουν για τη “διασφάλιση της νομιμότητας” ας πράξουν τα δέοντα…αναφέρουν οι σύλλογοι κατοίκων της Πελοποννήσου,που στις 30 Δεκέμβρη κατέθεσαν προσφυγή (δείτε ΕΔΩ) κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου (ΕΔΩ),που ανάβει το πράσινο φως στην ΤΕΡΝΑ για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Το “Τατουλιστάν” ,όπως λένε οι προσφεύγοντες, δεν είναι ανεξάρτητο κράτος, ώστε να αγνοεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να περιγελά την κείμενη νομοθεσία….

Μετά και από αυτή την εξέλιξη πηγές της κατασκευαστικής αγοράς, θεωρούν ότι οι πιθανότητες να υπογραφεί το έργο είναι 50%. (και άλλες τόσες να μην υπογραφεί).Την ίδια στιγμή η ΤΕΡΝΑ είναι έτοιμη να διεκδικήσει ως ρήτρα το ποσό των 80 εκατ. ευρώ ,στην περίπτωση που τελικά ναυαγήσει το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες είχε προηγηθεί η τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα που επιτρέπει την ακύρωση των διαγωνισμών  ΣΔΙΤ. 

Συγκεκριμένα το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου και υπό τον τίτλο «αρμοδιότητες υλοποίησης έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων» προβλέπεται πως «η παράγραφος 11, του άρθρου 17, του νόμου 4071/12, καταργείται». Η υπό κατάργηση παράγραφος λέει : «αρμοδιότητες ΦΟΣΔΑ (φορέα διαχείρισης απορριμμάτων) που έχουν ανατεθεί σε άλλο νομικό πρόσωπο κατά τις διατάξεις της παραγράφου 5 του νόμου 3536/07 όπως ισχύει, εξακολουθούν να ασκούνται από αυτό για όσο χρόνο προβλέπεται από την ισχύουσα απόφαση ανάθεσης. Στην ουσία, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η διάταξη καταργεί το δικαίωμα υπογραφής σύμβασης όχι μόνο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από τις αναθέτουσες και των άλλων ΣΔΙΤ (όπως η Ήπειρος, η Ηλεία). 

 

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς ΤΕΡΝΑ;…Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις !


Διαβαστε επισης :Η ΤΕΡΝΑ φεύγει…οι Γερμανοί ξανάρχονται…

Google+ Linkedin