<<ΚΑΤΙ ΕΛΛΑΔΕΣ...>> : Η μουσική παράσταση του Κορίνθιου τραγουδοποιού Θοδωρή Νικολάου στο “Ρυθμός Stage”

<<ΚΑΤΙ ΕΛΛΑΔΕΣ…>> Μία αναφορά στο πολιτικό τραγούδι …

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η φιλόξενη σκηνή του “Ρυθμός Stage” θα παρουσιάσει τον Θοδωρή Νικολάου και το μουσικό σχήμα “Ηχότροπον” στην μουσική παράσταση του Κορίνθιου τραγουδοποιού “Κάτι Ελλάδες”. Πρόκειται για μία αναφορά στο πολιτικό-κοινωνικό τραγούδι της Ελλάδας από το 1944 έως και σήμερα…

Η διαχρονική ανάγκη για άρθρωση πολιτικού λόγου μέσα από το τραγούδι με σκοπό την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του ακροατή για τη συνεχή διεκδίκηση βασικών ιδεών και αξιών (ειρήνη, ελευθερία, παιδεία, ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη) ώθησαν τον νεαρό  καλλιτέχνη,με άποψη και δράση στα κοινά,στη δημιουργία αυτής της παράστασης.

Μία ιδέα που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας με τη συμμετοχή δύο πολυφωνικών χορωδιών (Επτανησίων Πατρών και Μυρτουντίων) και του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Για την κατάρτιση του προγράμματος απαιτήθηκε σχετική έρευνα αρκετών χρόνων ώστε αυτό να καλύπτει μια σειρά από κριτήρια. Συγκεκριμένα η επιλογή έγινε με χρονολογική (από το 1944 μέχρι σήμερα),συνθετική και στιχουργική εκπροσώπηση. Θεωρήθηκε επίσης σημαντικό να υπάρχουν τραγούδια στο πρόγραμμα από ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού. Ρεμπέτικα, τραγούδια λόγιων συνθετών, λαϊκά τραγούδια, παλιά και σύγχρονα, “έντεχνα” τραγούδια. Τραγούδια με στίχο λαϊκό, τραγούδια με λογοκριμένο στίχο, μελοποιημένη ποίηση, τραγούδια από το 1981 και έπειτα με την τομή που επέφερε στον στίχο και στο τραγούδι ο Κώστας Τριπολίτης, τραγούδια με εν δυνάμει πολιτικό στίχο.

Θα τραγουδήσουν ο Θοδωρής Νικολάου και η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Νανά Νικολάου.

Θα συμμετέχει φιλικά ο εξαιρετικός μουσικός και ερμηνευτής Χρήστος Λούφης παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας.

Θα συμμετέχει το μουσικό σχήμα “Ηχότροπον” που αποτελείται από τους:
Χρήστος Τσαντούλης (πιάνο, συντονισμός μουσικών επί σκηνής)
Θοδωρής Δ. Νικολάου (κλασική κιθάρα-μπουζούκι)
Νίκος Γιαννάκης (κιθάρα-μπουζούκι-τζουράς)
Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο)
Δημήτρης Στεφόπουλος (βιολί)
Στέλιος Τσάκας (ακκορντεόν)
Χάρης Πεγιάζης (κοντραμπάσσο)
Στάθης Μαραγκός (παραδοσιακά κρουστά-κιθάρα)

Τις ενορχηστρώσεις έχουν επιμεληθεί οι Άσπα Παπαδημητρίου και Χρήστος Τσαντούλης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια, επιλογή μουσικού υλικού, διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Νικολάου

Google+ Linkedin