Η διεθνούς φήμης Νana Simopoulos ανοίγει την αυλαία στο 1o Διαπολιτιστικό Φεστιβάλ «kiato Balkan Festival»

Την Παρασκευή 26 Μαΐου η διεθνούς φήμης  Νana Simopoulos ανοίγει την αυλαία στο 1o Διαπολιτιστικό Φεστιβάλ «kiato Balkan Festival»,που ως γνωστόν διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου.

Η διακεκριμένη μουσικοσυνθέτις Nana Simopoulos είναι βαθιά μυημένη στη μουσική της Ινδίας, της Ελλάδας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας και είναι παγκοσμίως γνωστή για τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα σε κάθε παράσταση και σύνθεση. Έχει παίξει με θρύλους τη τζαζ όπως οι Don Cherry, Charlie Haden και Billy Higgins., με την Όπερα της Νέας Υόρκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα RAI. Έχει εμφανιστεί σε χώρους από το οικείο Café Sabarsky στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο υπαίθριο Φεστιβάλ Jazz Montreux.

Χθες Πέμπτη 18 Μαΐου η Nana Simopoulos,που βρίσκεται στην Ελλάδα για επιλεγμένες εμφανίσεις, ήταν προσκεκλημένη από  το  Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ,όπου (δείτε ΕΔΩ) έδωσε διάλεξη με θέμα : “Sound and Healing” .

Την Δευτέρα, 22 Μαΐου , στις 9 μ.μ. η διεθνώς αναγνωρισμένη πολυπαραγωγός, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός, Nana Simopoulos θα βρεθεί στο Βερολίνο ,στο B-Flat-Berlin.,όπου θα παρουσιάσει το άλμπουμ “Skins”.

Το   “Skins” είναι το έβδομο άλμπουμ της  Nana Simopoulos και αποτελείται από  οκτώ συνθέσεις της, των οποίων το υλικό αντλήθηκε από ποικίλες πηγές και επιρροές, από κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη και από διάφορες κουλτούρες ανά τους αιώνες, ενώ η συνθέτρια κάνει χρήση αναφορών και από το ίδιο της το παρελθόν.


Google+ Linkedin