Η ΑΕΠΙ διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την φέρουν ως μηνύτρια κατά των «156» επιχειρηματιών στις Σέρρες

                                     
                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή παραπλανητικά και μη αληθή δημοσιεύματα που φέρουν την ΑΕΠΙ ως μηνύτρια κατά «156» επιχειρηματιών  υπόχρεων σε καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από χρήση μουσικής στις επιχειρήσεις τους στο νομό Σερρών, καθώς και αναφορές  σε απόφαση δικαστηρίου  σχετική με τη συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε στις 13 Μαρτίου 2015 στο Δικαστήριο Σερρών και δήθεν αθώωση αυτών, προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγματικών περιστατικών και των όσων πραγματικά συνέβησαν δηλώνουμε και πληροφορούμε το κοινό και τους χρήστες μουσικής για τα παρακάτω:

1.        Η ΑΕΠΙ κατά των εν λόγω καταστηματαρχών δεν υπέβαλε καμία μήνυση.

2.         Έλεγχο και μήνυση έκανε η τοπική αστυνομία και όχι η ΑΕΠΙ.

3.        Οι κατηγορούμενοι  81 τον αριθμό ( και όχι 156)  δεν αθωώθηκαν πλην εκείνων εξ αυτών που έλαβαν άδεια και κατέβαλαν πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ.

4.        Το δικαστήριο Σερρών δεν αθώωσε τους υπόλοιπους εξ αυτών αλλά λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο, ακύρωσε αυτό και παρέπεμψε το φάκελο της δικογραφίας στην Εισαγγελία για συμπλήρωση προκειμένου  να ορισθεί νέα  δικάσιμος.

5.         Στην περίπτωση αυτών που δεν αθωώθηκαν ( λόγω ελλιπούς  κατηγορητηρίου) κατά των οποίων θα επανέλθει νομίμως η υπόθεση προς νέα εκδίκαση σε επόμενο χρόνο, κρίνεται σημαντικό και αναγκαίο να έχουν φροντίσει έως τότε να έχουν τακτοποιήσει τις σχετικές νόμιμες υποχρεώσεις τους για να απαλλαγούν και αυτοί.  

Σε κάθε περίπτωση η παραπληροφόρηση μέσω του Τύπου για τέτοια θέματα ιδιαίτερης νομικής ευαισθησίας δεν βοηθά ούτε τους επιχειρηματίες που έχουν ανάλογες υποχρεώσεις ούτε την εύρυθμη συνεργασία την ΑΕΠΙ και τους πνευματικούς δημιουργούς  ούτε τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΕΠΙ

Διαβάστε :Κόλαφος για την ΑΕΠΙ η αθώωση 156 καταστηματαρχών στις Σέρρες για «παράνομη» μετάδοση μουσικής

Google+ Linkedin