Επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου για το θέμα της πρόσφατης μαζικής δολοφονίας αδέσποτων σκύλων

Το θέμα της πρόσφατης μαζικής δολοφονίας αδέσποτων σκύλων (δείτε ΕΔΩ) φέρνει στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων ο επικεφαλής της παράταξης  «Δύναμη Αλλαγή» Δημήτρης Παπαγεωργίου, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον πρόεδρο του σώματος Νίκο Σκαρμούτσο.

…………………………………………………..ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
κ.Δήμαρχε και κ.Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Προς θλίψη όλων μας τις τελευταίες ημέρες εκτελέστηκε ένα εκ προμελέτης έγκλημα μαζικά με χορήγηση δηλητηριασμένου φαγητού σε αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή πέριξ του Προαστιακού Σταθμού της πόλεως του Κιάτου. Η καταδίκη όλων μας είναι αυτονόητη και δεδομένη.
Ωστόσο, είναι η πολλοστή φορά που στον τόπο μας εκτελούνται από ανθρώπους-αποβράσματα τέτοιου είδους απαίσιες πράξεις. Θυμίζω το αδιανόητο έγκλημα με τα άλογα στα ορεινά μας, θυμίζω την παρόμοια περίπτωση του καλοκαιριού του 2017, ενώ είναι ανεξάντλητος ο κατάλογος μεμονομένων πράξεων.
Προς τούτο και σύμφωνα με το θεσμικό ρόλο των δημοτικών μειοψηφιών, όπως ο ίδιος τον αντιλαμβάνομαι, ήτοι της άσκησης πίεσης προς την πλειοψηφία για θετικά μέτρα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών αλλά και της προστασίας του κύρους και της φήμης του Δήμου μας προχωρώ στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του κ.Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κορίνθου για το έγκλημα αυτό; Και αν ναι, εάν επιπλέον έχει ζητηθεί αρμοδίως η άμεση παράδοση του υλικού των καμερών ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο δηλωτικό στοιχείο της ταυτότητας του δράστη; Σημειώνω εκ προοιμίου ότι δεν δύνανται να αρνηθούν τη χορήγηση του υλικού αυτού στα πλαίσια κατατεθείσας μηνυτήριας αναφοράς, καθότι πρόκειται για εγκληματική δράση και δη σε δημόσιο χώρο. Επισημαίνω όμως τον κίνδυνο ότι το υλικό αυτό σβήνεται κατόπιν ενός σύντομου χρονικού διαστήματος, επομένως οι ενέργειες μας πρέπει να είναι άμεσες.
2) Με δεδομένο ότι το ζήτημα της προστασίας των ζώων είναι πρωτίστως αντικείμενο παιδείας μίας κοινωνίας, εάν στα 10 χρόνια της διοικήσεώς σας έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια σε συνδυασμό με φιλοζωικά σωματεία στα σχολεία του Δήμου μας, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τις νέες γενιές γύρω από ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος αλλά και αγάπης, φροντίδας και περίθαλψης των δεσποζόμενων ή αδέσποτων ζώων; Εάν όχι τι προτίθεστε να κάνετε για το ζήτημα αυτό στα επόμενα χρόνια;
3) Ποιος ο λόγος που μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν έχει Δημοτικό Κτηνιατρείο (όχι Καταφύγιο) ενώ διαθέτει κενά δημοτικά κτίρια, προκειμένου να είναι επιτυχής και εκτεταμένη η στείρωση και ο εμβολιασμός των ζώων, ιδίως σε μία εποχή που ακόμα και τα δεσποζόμενα ζώα δεν λαμβάνουν τέτοιων φροντίδων λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους; Επίσης με τον τρόπο αυτό θα ήταν εφικτό το τσιπάρισμα των ζώων αυτών, ώστε να γνωρίζουμε σχεδόν πάντα τον ιδιοκτήτη τους.

Με την ελπίδα ότι με άμεσες ενέργειές μας ο εγκληματίας αυτός θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη αλλά και ότι θα εξετάσετε επισταμένως τις παρατηρήσεις μου, σας δηλώνω ότι ως συνδυασμός είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε σε κάθε επίπεδο τις ανωτέρω δράσεις αλλά και όποιο άλλο θετικό μέτρο συζητήσει και λάβει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Μετά τιμής,
Ο επικεφαλής της «Δύναμης Αλλαγής»
Δημήτριος Φ.Παπαγεωργίου

Google+ Linkedin