Δημήτρης Πιστεύος: « Εδώ και τώρα στήριξη των αγροτικών νοικοκυριών του δήμου μας»

Δημήτρης Πιστεύος: « Εδώ και τώρα στήριξη των αγροτικών νοικοκυριών του δήμου μας»

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που βιώνουν αυτές τις μέρες οι αγρότες του δήμου μας. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Elias έπληξε την Δευτέρα όλη την ημιορεινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων, ενώ και οι χθεσινές, έντονες βροχοπτώσεις στα χωριά της Δ.Ε. Στυμφαλίας είχαν ως συνέπεια να προκληθούν ολοκληρωτικές καταστροφές στο σύνολο των καλλιεργειών, σοβαρές ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και σε αγροτικές υποδομές.

Η αναγκαιότητα άμεσης στήριξης των αγροτικών νοικοκυριών είναι πλέον μονόδρομος και ζωτικής σημασίας για ολόκληρο το δήμο Σικυωνίων, δεδομένου ότι οι αγρότες μας είναι ο  κύριος τροφοδότης της τοπικής μας οικονομίας.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση κανένας δεν δικαιούται να είναι στο  ίδιο έργο θεατής, αρκούμενος στα γνωστά στρογγυλέματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής για «όσο το δυνατόν συντομότερη αποστολή εκτιμητών στην περιοχή για την ορθή και πλήρη καταγραφή των ζημιών»!  

Οφείλουμε να βγούμε μπροστά εδώ και τώρα και να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση εκτίμηση των πληγέντων καλλιεργειών, των ζημιών του φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.
  • Διαπαραταξιακό διάβημα του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων προς τον  ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε δίκαιες αποζημιώσεις, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο
  • Κατ’ εξαίρεση αποζημίωση όλων  των πληγέντων καλλιεργειών που ο ΕΛΓΑ  δεν καλύπτει, λόγω του κανονισμού του.
  • Άμεση έκδοση του ξεχασμένου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για ενεργοποίηση του προγράμματος “De Minimis”, διεκδικώντας να εφαρμοστεί οριζόντια σε όλες τις καλλιέργειες του Δήμου Σικυωνίων, μιας και το σύνολο των αγροτών της περιοχής μας έχουν υποστεί την ίδια ολοκληρωτική ζημιά.
  • Άμεσο πάγωμα των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε  Δήμο και ΔΕΥΑΣ μέχρι την πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Η «Επόμενη Μέρα» και προσωπικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων, Δημήτρης Πιστεύος, σταθερά και ξεκάθαρα, προτάσσουν την ανάγκη για ξεχωριστή οικονομική πολιτική στον αγροτικό τομέα, κάτι το οποίο δικαιολογείται από την ύπαρξη σημαντικών φυσικών και οικονομικών ιδιαιτεροτήτων στην παραγωγική διαδικασία, οι οποίες συνιστούν διαχρονικά το λεγόμενο αγροτικό πρόβλημα. 

Τέλος, δεσμεύονται ότι ως δημοτική αρχή θα αγωνιστούν μαζί με τον αγροτικό κόσμο του δήμου μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Google+ Linkedin