Η Πλατωνική συμπαράσταση! (του Χρήστου Καλαντζή)

Η Πλατωνική συμπαράσταση! (του Χρήστου Καλαντζή)

Του Χρήστου Καλαντζή *

Αισθάνομαι ντροπή, ντροπή και οργή συνάμα! Είναι σαφές ότι είναι αδύνατο να αψηφήσουμε τη φύση! Το κάνουμε όμως! Το κάνουμε γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες ενδέχεται να μη μας αρέσουν!

Αυτό φάνηκε και από τις πυρκαγιές που κάλυψαν τη χώρα μας με καπνό και στάχτη, αφήνοντας πίσω τους θύματα, καταστροφές και απελπισία. Από τις πλημμύρες που ακολούθησαν με την ίδια ένταση!

Ότι κάνουμε στη φύση το κάνουμε και στους συνανθρώπους μας!

Θαρρούμε πως είμαστε οι εξυπνότεροι και πως μπορούμε να κοροϊδεύουμε! Πως θα μείνουμε για πάντα στο απυρόβλητο! Πως θα ζήσουμε άκοπα! Χωρίς προσπάθεια! Χωρίς σεβασμό! Αναδεικνύοντας την ξετσιπωσιά και όχι την αξιοσύνη!

Παρατηρώ τους απανταχού αιρετούς να μοιράζουν υποσχέσεις και επικλήσεις με το ίδιο πάθος που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα! Τους παρατηρώ να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δημόσιο όχημα, αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο (πρόσφατα είδα στο facebook κι ένα πυροσβεστικό!) προσπαθώντας να φθάσουν στα σημεία των φυσικών καταστροφών!

Να φθάσουν εκεί όχι για να δώσουν λύση ή έστω να συμπαρασταθούν στους παθόντες, αλλά για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους, να υφαρπάξουν την ψήφο τους προσποιούμενοι πως τους συμπονούν!!

Πόση ξετσιπωσιά πιά..!!

Βέβαια, κανένας δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ίδια μέσα μεταφοράς, για λόγους οικονομίας βρε αδερφέ! Για να περισσέψει κάτι στο ταμείο ώστε να βοηθήσουμε τους άτυχους συμπολίτες μας!

Για λόγους έμπρακτης και όχι πλατωνικής συμπαράστασης!

Αυτό βέβαια απαιτεί προνόηση! Λέγεται και νοικοκυροσύνη!

Τουναντίον μοιράζονται υποσχέσεις και επικλήσεις!

Άλλοι θα απευθυνθούν στο κράτος, άλλοι στον ΕΛΓΑ, άλλοι στην Ε.Ε. και άλλοι στον Παπά της ενορίας ως εκπρόσωπο του Θεού!

Αλλά για αυτοκριτική, οικονομία και εν τέλει πλεόνασμα ούτε λόγος! Χρηματοδοτήσεις να υπάρχουν!

Άλλωστε ισχύει χρόνια το δόγμα «..τα λεφτά των άλλων θα μοιράσω, όχι τα δικά μου!» Κι όταν έρθει η ώρα της αλλαγής, αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη πηγαίνοντας στο σπίτι τους για να απολαύσουν τους παχυλούς μισθούς που επί χρόνια λάμβαναν για έργο που δεν έπρατταν!

Αισθάνομαι ντροπή, ντροπή και οργή συνάμα!

Χρήστος Π. Καλαντζής

* O Χρήστος Καλαντζής συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων , με το ψηφοδέλτιο “Επόμενη Μέρα” του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Πιστεύου.

Google+ Linkedin