Γλέντι και 46η κούπα στον Πειραιά

Γλέντι και 46η κούπα στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε και μαθηματικά το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο Χασάν στο 45+3’ με κεφαλιά από σέντρα του Χολέμπας και στο 72’ με πλασέ από σέντρα του Καμαρά και ο Μπρούμα στο 97’, πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός που στο 65’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα, είχε προηγηθεί στο 31’ με το πέναλτι του Μακέντα. Ο Ολυμπιακός είχε και δύο ακυρωθέντα γκολ με τον Ελ Αραμπί στο 10’ και στο 59’.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (68’ Καμαρά), Εμβιλά, Φορτούνης (68’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μασούρας (90’ Ρέαμπτσιουκ), Μπα (36’ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (84’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (79’ Αϊτόρ), Νιάς, Βιγιαφάνες (84’ Καρλίτος), Πούγγουρας, Μολό, Μαουρίσιο (77’ Ιωαννίδης).

Δείτε και τους πανηγυρισμούς των παικτών:

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1381322783150505999

Μαρτίνς: «Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στον κόσμο μας»

Ως πιστοποίηση της υπεροχής του Ολυμπιακού ερμήνευσε ο Πέδρο Μαρτίνς την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την 3η αγωνιστική των playoffs.

«Αφιερώνω τον τίτλο στον κόσμο μας που δυστυχώς δεν μπορούσε να είναι μαζί μας. Μας έλειψε πάρα πολύ. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια, συγχαρητήρια στον πρόεδρό μας και σε όλους στον Ολυμπιακό. Είναι μια μεγάλη επιτυχία κι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το 3-1 επί του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε:

«Όλα τα πρωταθλήματα είναι δύσκολα κι έχουν την ιδιαιτερότητά τους. Το φετινό ήταν ακόμη πιο δύσκολο, γιατί μας έλειψε ο κόσμος μας. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα με ξεκάθαρο τρόπο, με μεγάλη διαφορά. Είμαστε περήφανοι γιατί αυτός ο τίτλος δείχνει την αξία μας και είμαστε με μεγάλη διαφορά η καλύτερη ομάδα».
Όσο για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα; «Θέλουμε να παίζουμε πάντα καλά και να δίνουμε ωραία εικόνα. Θέλουμε να διατηρήσουμε ή να μεγαλώσουμε τη διαφορά, γιατί αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα με απόλυτα δίκαιο τρόπο».

Google+ Linkedin