Απροκάλυπτος εμπαιγμός η επίκληση του κατεπείγοντος για συγκρότηση Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων

Απροκάλυπτος εμπαιγμός η επίκληση του κατεπείγοντος για συγκρότηση Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων

Για απροκάλυπτο εμπαιγμό κάνει λόγο η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων σε ότι αφορά τον πολιτικό χειρισμό του κ. Σκαρμούτσου να προσδώσει κατεπείγοντα χαρακτήρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε εν κρυπτώ και παραβύστω να συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων , με πρόεδρο τον… Φιακά!
Προφανώς αυτή η στάση δεν είναι απλώς πολιτικός χειρισμός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι νοοτροπία συνολικά της δημοτικής αρχής. Είναι ξεκάθαρα επίδειξη καθεστωτικού αυταρχισμού από τον δήμαρχο Σικυωνίων , που υποδηλώνει τόσο την πολιτική του συγγένεια με φαινόμενα τύπου “Φιακά” όσο και το τέλος του πολιτικού πολιτισμού στο ανώτατο βουλευόμενο όργανο του δήμου μας.

Παραθέτουμε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “Επόμενη Μέρα – Δημήτρης Πιστεύος”

Απροκάλυπτος εμπαιγμός η επίκληση του κατεπείγοντος για συγκρότηση Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων

Μόνο ως ειρωνεία και απροκάλυπτος εμπαιγμός του θεσμικού ρόλου των δημοτικών συμβούλων μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσκλησή τους το  απόγευμα της 11ης Μαρτίου 2024 να συμμετάσχουν σε βραδινή  συνεδρίαση της ίδιας μέρας (μετά από τρείς ώρες !!!), που αφορούσε την  προβλεπόμενη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σικυωνίων (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.). Είχαν χρονικό περιθώριο δυόμισι μηνών μέσα στο οποίο έγιναν πέντε  Δημοτικά Συμβούλια (το τελευταίο μάλιστα πριν τρείς μέρες!!!). 

Το κατεπείγον που επικαλέστηκε στην πρόσκλησή του ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνον ήταν ατεκμηρίωτο και ατυχές αλλά  υποβαθμίζει το κύρος που πρέπει να έχει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΣ , εν  όψει μάλιστα και των διαφαινόμενων συγχωνεύσεων. Με τις τεχνηέντως βιαστικές και μυστικές διαδικασίες που τελικά επελέγησαν από την  δημοτική αρχή υπονομεύεται η δημοκρατική λειτουργία του  κοινωφελούς χαρακτήρα της. 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία  της προς όφελος των δημοτών χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και τη  λάθος νοοτροπία της δημοτικής αρχής.  

Αυτές οι αυταρχικές «επιδείξεις» επιβάλλεται να σταματήσουν  άμεσα…!!!  

Με τέτοιες συμπεριφορές δεν υφίσταται ο πρέπων σεβασμός στο  δημοτικό συμβούλιο. 

Ελπίζουμε να αναλογιστούν άμεσα τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που  απορρέουν από τον θεσμικό ρόλο που οι Σικυώνιοι πολίτες τους  επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε ανάλογες πρακτικές που ευτελίζουν τόσο τον θεσμό του  δημοτικού συμβουλίου όσο και τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων της  μειοψηφίας.

Google+ Linkedin