Ο Σπύρος με οδηγό τον αυτοσαρκασμό του είναι έτοιμος για όλα!!

Ο Σπύρος με οδηγό τον αυτοσαρκασμό του είναι έτοιμος για όλα!!

Στον απόηχο των φετινών καρναβαλικών δρώμενων στην Κορινθία όλες οι γνώμες συγκλίνουν στο ότι «πρωταθλητής» αυτών των εκδηλώσεων ήταν ο αυθόρμητος εθελοντισμός που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στο δήμο Κορινθίων. Αυτό, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη , είχε ως αποτέλεσμα να μην δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου τους.

Στον αντίποδα βέβαια του Κορινθιακού Καρναβαλιού είχαμε το 9o Σικυώνιο Καρναβάλι , που και φέτος στοίχισε στους Σικυώνιους πολίτες περίπου 40.000 ευρώ συν τα όποια ποσά συγκεντρώθηκαν απο πολιτιστικές χορηγίες και διαμορφώνουν το τελικό budget , που ελπίζουμε κάποια στιγμή να δοθεί στη δημοσιότητα.

Πέρα όμως από τα χρήματα που ξόδεψε ή δεν ξόδεψε ο κάθε δήμος της Κορινθίας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του , κοινή είναι η πεποίθηση ότι το τελικό πρόσημο των δρώμενων που διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στο Κιάτο είναι αναμφισβήτητα δημοκρατικό και πολιτικά προοδευτικό , αφού αντί για βασιλιά καρνάβαλο εμείς έχουμε «δήμαρχο» καρνάβαλο!

Κατά γενική ομολογία τις μέρες των αποκριών όλοι στο Κιάτο  μιλούσανε για Εκείνον, τον Θεό ντε του τοπικού Καρνάβαλου, τον εκ Φενεού ορμώμενο!!

Κι αυτός ως άλλο «σκαθάρι» που θέλει όλα τα «φώτα» της δημοσιότητας πάνω του  μεταμφιέστηκε σε Τζον Λένον και παράλληλα έδωσε το μήνυμα της «ειρήνης» σε όσους βάσιμα τον αμφισβητούν αποκαλώντας τον «δήμαρχο των χωριών » !

Βέβαια αν ο Σπύρος βλέπει την πολιτική ως καρναβάλι ή το καρναβάλι ως πολιτική αυτό το «διονυσιακό» μυστήριο μόνο ο Κλαύδιος μπορεί να το εξηγήσει…

Εμείς απλά λέμε ότι και η φετινή μεταμφίεση του ήταν από τα ωραία του Σικυώνιου Καρναβαλιού – άσχετα αν μας παραπέμπει και στους στίχους του Νικόλα του Άσιμου “Πέσαν γκουρού απάνω μου και μάγοι και οι σατανιστές / πως μου θυμίζουν όλα καρναβάλι μ αλεξιπτωτιστές…” !

Αλλά γιατί να μιζεριάζουμε… Σε μια γιορτή τρέλας όλα επιτρέπονται !

Μήπως σε αυτό το πνεύμα και ο Σπύρος δεν υποδύθηκε τον Τζον Λένον με την Γιόκο Ονο στο κρεβάτι , που ήταν μία από τις πιο πρωτότυπες αντιπολεμικές διαμαρτυρίες της εποχής των sixties;

Τώρα βέβαια μπορεί να μου πείτε: φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ο Σταματόπουλος υποδυόταν και τον θρύλο των Beatles όταν απεικόνισε τον εαυτό του στη θέση του Χίτλερ!

Θα τον σήκωνε στα ουράνια ο Φιακάς!!

Ραντεβού λοιπόν στο 10ο Σικυώνιο Καρναβάλι, το #2025!

Ο Σπύρος με οδηγό τον αυτοσαρκασμό του είναι έτοιμος για όλα!!

Google+ Linkedin