Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό…θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο δήμαρχος!

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό…θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο δήμαρχος!

Σήμερα το απόγευμα θα έρθει στο χωριό ο υποψήφιος βουλευτής Ψηφοθηράκης. Προσκαλούνται άπαντες να παρευρεθούν στην ομιλία, που θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο δήμαρχος!

Αυτά λίγο πολύ συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε χωριά της Κορινθίας και γελάνε και οι πέτρες…

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, προς τι το ζόρι; Εδώ εμφανίζεται αξιόπιστος ο άλλος που μπήκε στην Βουλή λέγοντας πως έχει επιστολές του Ιησού Χριστού και δηλώνει επιχειρηματίας πουλώντας κηραλοιφές για την αντιμετώπιση της καράφλας , την ώρα που ο ίδιος έχει καράφλα πάνω από 10 χρόνια , στον δήμαρχο θα κολλήσουμε τώρα!

Το θέμα είναι: σε στηρίζω για να με στηρίξεις….

Εξάλλου η παθογένεια διαπλοκής κεντρικής εξουσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδοµένα των εκλογών…και λογικό μου ακούγεται ένας δημαρχος – κολαούζος να «κρατάει τα μπόσικα» για να μην δημιουργηθεί κάποια χαλάρωση στις σχέσεις του με τον  υποψήφιο βουλευτή εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη.

Πως , λοιπόν, η πολιτική δουλοφροσύνη των δημάρχων της Κορινθίας και σε αυτή την προεκλογική περίοδο να μην είχε την «τιμητική» της;

Με αυτό το σκεφτικό ,σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας που κατέχουν το άθλημα της διαπλοκής  πρωταγωνίστησαν στο πλευρό του τάδε ή του δείνα υποψήφιου, με πρωταθλητή βέβαια τον συνήθη ύποπτο δήμαρχο Σικυωνίων , Σπύρο Σταματόπουλο, που παρά τη «δεξιά στροφή» που έχει πάρει τελευταία εξακολουθεί να διατηρεί το «αριστερό φλας» αναμμένο…καθώς το ετερόκλητο της ομάδας κρούσης που διαθέτει μπορεί να διαπερνά σύριζα όλο τον λεγόμενο κεντροδεξιό τόξο και να καταλήγει στα αδέσποτα της Χρυσής Αυγής!

Για τον Σπύρο κάθε συνεύρεση με υποψήφιο βουλευτή είναι και μια ευκαιρία για φωτογραφία (photo opportunity) και προσωπική του προβολή!

Όσο και αν θεωρείς ότι ο νεοδεξιός Σταματόπουλος συνεχίζει να «πασοκίζει» ή βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο όταν φωτογραφίζεται με Συριζαίους  υποψηφίους…ο Σπύρος έχει αποδείξει ότι είναι μακράν ο πρώτος ψηφοθηράκιας!

Γιαυτό τον συνιστούν ανεπιφύλακτα όχι μόνο τα κοντόφθαλμα πολιτικά συμφέροντα των «μαυρογιαλούρων» της εποχής αλλά και 29 κατασκευαστές πλυντηρίων (συνείδησης) για εσαεί δήμαρχο Σικυωνίων!

Είναι ο μόνος που μπορεί να παντρέψει μπλε, πράσινους και ροζουλί κόκκους , που να αναμειγνύονται άναρχα στο ψηφοδέλτιό του, και να κατασκευάσει ένα πολιτικό “απορρυπαντικό” που στην πραγματικότητα ξεπλένει μόνο τον εαυτόν του σε πλήρη συμπαιγνία  με τις ναζιστικές παραφυάδες που υποθάλπει και τους υποψήφιους βουλευτές που προεκλογικά εμφανίζεται ως κολαούζος τους!

Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι , η πολιτική version Σταματόπουλου δεν είναι ούτε δεξιάς ούτε συριζέικης αντίληψης. Παραδοσιακά πατάει στα χνάρια του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στην κυνική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη ,που σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει: “Η διαπλοκή στη χώρα μας είναι κοινωνικό φαινόμενο”.

Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή…

Ακόμα και αν σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου αναγγέλλεται ως τιμητική η παρουσία παραφυάδων της Χρυσής Αυγής , που ελέω Σταματόπουλου εξακολουθούν να τραμπουκίζουν πολίτες του δήμου Σικυωνίων , με αγωγές χιλιάδων ευρώ, εμείς κατά τους διοργανωτές της εκδήλωσης οφείλουμε να το αποδεχτούμε νομοτελειακά, και να ζήσουμε με αυτό…

Εξάλλου όπως είχε πει και ο συμπατριώτης τους δήμαρχος Σικυωνίων : Μετά τον Θεό είναι αυτοί…

Οπότε  η φράση, “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, φαντάζει μονόδρομος!

………………………………………………..

ΥΓ: Διευκρινίζεται προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας ότι στόχος κριτικής αναφορικά με το πολιτικό ατόπημα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου δεν είναι συνολικά οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Κορίνθια. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ποιοί  έχουν δώσει μάχες για αυτή την παράταξη στην Κορινθία και ποιοί είναι αλεξιπτωτιστές που όψιμα την θυμήθηκαν…για την βουλευτική έδρα.

Στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο ασφαλώς υπάρχουν και αυτοί που με σεμνότητα έχουν υπηρετήσει τον πολιτικό τους χώρο και έμπρακτα έχουν τιμήσει την αυτοδιοίκηση στο νομό, όπως για παράδειγμα η Κατερίνα Φαρμάκη και ο πρώην δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος , που ίσως σε αυτές τις εκλογές να αποτελεί και την φωτεινή εξαίρεση από τον κανόνα που λέει: «σε στηρίζω για να με στηρίξεις».

Γιαυτό οι πολίτες της Κορινθίας , κυρίως ο αγροτικός κόσμος , ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα έχει επιλέξει να ψηφίσει ο καθένας,  γουστάρουν τις ομιλίες του Ανδριανάκου για την αμεσότητα που τον διακρίνει. Μιλά απλά, ανθρώπινα, χωρίς κραυγές και περιττές κορώνες , με βιωματική γνώση των αγροτικών προβλημάτων ίσως γιατί ο ίδιος είναι δάσκαλος και αγρότης ταυτόχρονα και μπορεί να σεβαστεί την αγνότητα των ανθρώπων του αγροτικού μόχθου.

Αυτά, γιατί ζούμε ευτυχώς σε μια μικρή κοινωνία, όλοι γνωριζόμαστε και όπως λέει ο λαός μας “Κυριακή, κοντή γιορτή”. Φτάνει πια με όλα τα κακά της μοίρας μας!

Ας επιλέξουμε αυτήν τη φορά με πολιτική αξιοπρέπεια το μεγαλύτερο καλό.

Google+ Linkedin