Στον απόηχο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας” γράφουν τοπικά ΜΜΕ που με την δική τους οπτική και πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ κάλυψαν την εν λόγω εκδήλωση.

Άλλοι πάλι έγραψαν ότι η φετινή διοργάνωση δεν είχε την γκλαμουριά της περσινής ,που ως γνωστόν έγινε στην αχανή αίθουσα του Korinthian Palace ,με προεκλογικό «άρωμα» για όλα τα γουστα… 

Ο ένας κόκκος αλήθειας είναι ότι πράγματι το φετινό budget ήταν πιο μαζεμένο,καθότι η εκδήλωση έγινε στο 400 θέσεων Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και το όλο concept έδειξε να επικεντρώνεται περισσότερο στις  βραβεύσεις των επιχειρήσεων και λιγότερο στο προμοτάρισμα των πολιτικών  φίλων του προέδρου,που μεταξύ μας …σε παρόντα χρόνο δεν το έχουν και άμεση ανάγκη.

Ο άλλος κόκκος αλήθειας είναι ότι ο κ. Πιτσάκης μετά τις διαφοροποιήσεις πρώην συνεργατών του ενδέχεται να βιώνει την “μοναξιά του σχοινοβάτη” σε τέτοιο βαθμό…που ακόμη και αυτή  η επιλογή του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου να φάνταζε ως επιλογή …πολυτέλειες,αν όχι υψηλού ρίσκου.

Η μεγάλη αλήθεια όμως είναι ότι ο κ. Πιτσάκης ,ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι πρωτοβουλίες  αμυντικής στάσης συνεπάγονται  ολοκληρωτικό αφανισμό. 

Γιαυτό και δεν περιορίστηκε σε μια απλή κοπή βασιλόπιτας στον χώρο του Επιμελητηρίου,αλλά εφαρμόζοντας το “η καλύτερη άμυνα είναι η… επίθεση” ρισκάρισε να πάει στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και πιο πολύ ρισκάρισε να ρίξει  στο παιχνίδι 16 αμφιλεγόμενες “βραβεύσεις” χωρίς καν να έχουν έστω μια στοιχειώδη  κατηγοριοποίηση !

……                 ..Είχαν όμως την παρουσία καλογραιών…να μην είμαστε και αχάριστοι !

Συμπερασματικά λοιπόν ,εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την άποψη  που λέει ότι “η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία” ,ούτε όμως να συμμεριστούμε και την άποψη όσων βάλουν κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου λέγοντας ότι “δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει…”.

Κατ’ εμάς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απέδειξε ότι όχι μόνο ξέρει πού το πάει …αλλά ότι είναι και αποφασισμένος να το φτάσει στα άκρα ακόμα και αν μείνει μόνος του !

Αυτό το λέμε γιατί ,με δεδομένες τις δυσμενείς  ισορροπίες στο διοικητικό σχήμα του επιμελητηρίου, ο Πιτσάκης τόλμησε :

  1. Να στήσει μια ανοικτή εκδήλωση υψηλού ρίσκου και να γεμίσει την αίθουσα του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, εκμεταλλευόμενος αν θέλετε και το  έξυπνο τρικ των 16  βραβείων .
  2. Να χρησιμοποιήσει το πολιτικοεπιχειρηματικό gala της βασιλόπιτας ως ευκαιρία για νέες συνεργασίες και παίζοντας με το savoir vivre των προσκαλεσμένων του να δείξει στους Κορίνθιους επιχειρηματίες ότι κέρδισε τα εύσημα από  κυβερνητικούς αξιωματούχους , τοπικούς βουλευτές και τα «βαριά χαρτιά» της αυτοδιοίκησης για μια διοργάνωση  που «έμπαζε από παντού»!
  3. Να δείξει επίσης πως ποσώς τον ενδιαφέρουν οι “μπηχτές” του κάθε αντιστάρ περιφερειάρχη ,που βεβαίως υπό το βλέμμα του “γενειοφόρου σοφού”  εκφράστηκαν σε… άψογο πληθυντικό !

Μετά από όλα αυτά ,πως να μην νομίζει και η κάθε κυρία Τζένη ότι “μετά τις παρουσίες και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις που έγιναν είναι πολύ δύσκολο πλέον να διαταραχθεί η πρωτοκαθεδρία Πιτσάκη στις συνειδήσεις του πολιτικού κόσμου”;

Βεβαίως,ανεξάρτητα από το τι έκανε ο κ. Πιτσάκης ή τι νομίζει η κάθε κυρία Τζένη για να βγάλει τον επιούσιο …η σπουδαιότερη πολιτική είδηση που βγήκε από το πολιτικοεπιχειρηματικό gala της βασιλόπιτας είναι  η διαχρονική  “συμμαχία”  της ΝΔ με τα καρτέλ που λυμαίνονται όλους τους τομείς της οικονομίας ,μηδέ εξαιρουμένων και των διαγωνισμών του δημοσίου!

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με την βράβευση της γνωστής γαλακτοκομικής εταιρείας Μανδρέκας από τον Γενικό γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή,Παναγιώτη Σταμπουλίδη ,που σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι… άριστος γνώστης της αγοράς αλλά και των δικαιωμάτων των καταναλωτών !

Και εδώ,όσο και αν κάποιοι τοπικοί ινστρούχτορες της Νέας Δημοκρατίας ή φιλικά τους μέσα θέλουν να υποβιβάσουν το γεγονός ή να μεταθέσουν τις ευθύνες οφείλουν να γνωρίζουν ότι στην πολιτική: όποιος είναι απρόσεκτος με τα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα…

Συνεπώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι : Η ΝΟΔΕ Κορινθίας και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Σταμπουλίδη ότι η εταιρεία Μανδρέκας ,που του προτάθηκε να βραβεύσει, πριν δυο χρόνια είχε παραδεχθεί ανεκκλήτως χωρίς επιφύλαξη και με σαφήνεια ότι είχε  συστήσει «καρτέλ» με σκοπό την κατανομή των αγορών σε διαγωνισμούς του Δημοσίου ;

Το ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε  συστήσει «καρτέλ» προκύπτει  από την υποβολή επίσημης «Πρότασης Διευθέτησης Διαφορών» που είχε καταθέσει στις 30/8 /2018 (δείτε ΕΔΩ) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και προφανώς όλοι οι πολιτικοί της Κορινθίας το γνώριζαν ή οφειλαν να το γνωρίζουν.

.……………………………..Σε τι συνίσταται η διαδικασία διευθέτησης διαφορών;

Η διαδικασία διευθέτησης διαφορών αφορά στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων παραδέχονται, εκούσια και ανεπιφύλακτα, τη συμμετοχή τους σε οριζόντια καρτελική σύμπραξη, κατά παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 ή/ και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Προφανώς,αυτή την πολιτική αστοχία οι τοπικοί ινστρούχτορες της Νέας Δημοκρατίας,αλλά και οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα φιλικά τους μέσα δεν μπορούν να την κάνουν γαργάρα…πολλώ μάλλον δεν μπορούν να την  χρεώσουν στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας ,γιατί τότε και ο Πιτσάκης δικαιούται να τους πει γελώντας :

……………………………………..«Βασανίστε με! Αλλά παρακαλώ στον πληθυντικό»…

Google+ Linkedin