O τζίτζικας Ελάλησεν…ο Νίκας εβραβεύθει!

O τζίτζικας Ελάλησεν…ο Νίκας εβραβεύθει!

Σκάει ο τζίτζικας λέμε, όταν το θερμόμετρο «χτυπάει κόκκινο», ενώ ο λαός μας το δηλώνει και με τη φράση «τζίτζικας ελάλησε…».

«Τζίτζικας » , λοιπόν, για κάθε περίπτωση ,ας είναι και δεσπότης…αρκεί όταν το αυτοδιοικητικό θερμόμετρο «χτυπάει κόκκινο» να το λαλάει από άμβωνος και με τις ευλογίες του Αποστόλου Παύλου να προσπαθεί να κρατήσει ζωντανά τα όνειρα καλοκαιρινής νυκτός του περιφερειάρχη μας !

Εξάλλου ,γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Πρόσφατα ο περιφερειάρχη μας δεν είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο πως δεν μιλάει με ιερείς παρά μόνο με δεσποτάδες ;

Τυχαία νομίζετε πως ήταν αυτή η προτίμηση του κ. Νίκα προς τους δεσποτάδες ή κάτι ετοίμαζε ο βετεράνος αυτοδιοικητικός , που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι μόνο ένας φωνακλάς δεσπότης, με την αδιάκοπη φλυαρία του πασπαλισμένη με λίγο μαρκετινίστικη φαντασία και φόντο τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, θα μπορούσε να προσδώσει σχεδόν δογματική υπόσταση στα έργα και τις ημέρες του…ακόμα και αν το συμβολικό «χειροκρότημα» επιβράβευσής του ευθέως παρέπεμπε στις υμνητικές αναφορές που κάνανε οι δεσποτάδες  μιας άλλης εποχής για το «Επαναστατικό Καθεστώς» της χούντας…

Σιγά μην κάτσει να σκάσει ο κ. Νίκας αν κάποιοι του προσδώσουν τη ρετσινιά του χουντικού…

Και μη μου πείτε τώρα ότι ο κ. Νίκας πιστεύει ότι η Εκκλησία είναι βιλαέτι του κάθε Μητροπολίτη ή κάτι άλλα ακαταλαβίστικα που λένε οι αντίπαλοί του με αφορμή την ανακήρυξή του ως «Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου » , ότι δηλαδή το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιου, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο , όχι μόνο προσέβαλε τις θεσμικές και λειτουργικές σχέσεις της Εκκλησίας με την πολιτική και την εκκλησιαστική ιστορία της Μητρόπολης Κορίνθου αλλά παρήγαγε και τη σύγχυση της θεσμικής ιδιότητας του πολίτη με εκείνη του πιστού, δηλαδή του ενεργού μέλους μίας θρησκευτικής κοινότητας.

Όχι κύριοι…

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (κατά κόσμον Δημήτριος Μάνταλος) έχει βαθιά γνώση της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ελλάδας γι’ αυτό επέλεξε και την ημέρα που η πρωτεύουσα του νομού τιμούσε τον απόστολο των Εθνών, τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο, για να ανακηρύξει τον «παραπαίοντα» περιφερειάρχη μας «Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου » , υπερβαίνοντας αν θέλετε τα εσκαμμένα σε εκκλησιαστικό και θεσμικό επίπεδο.

Έτσι είναι οι «Επαναστάτες» Μητροπολίτες…που κρατούν το λόγο τους , εμπιστεύονται και θαυμάζουν τον ευεργέτη τους.

Εξάλλου και τον Νοέμβρη του 1972, η Ιεραρχία δεν παρέδωσε στον Γιώργη Παπαδόπουλο τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου και κατά την επίσημη τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης του είπε επί λέξει τα εξής: «Δεν τολμώ να καταχραστώ περαιτέρω της καλωσύνης Σας και να λάβω και άλλο μέρος του πολυτίμου χρόνου Σας… Η Υμετέρα μόνον Εξοχότης το ετόλμησε (από Ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους) και με το ξίφος της αποφασιστικότητος η οποία Σάς διακρίνει, αποκόψατε τα δεσμά της εσταυρωμένης Εκκλησίας. Η Εκκλησία Σάς ικετεύει: Ολοκληρώσατε το Έργο Σας μέχρι τέλους. Η Εκκλησία Σάς ευγνωμονεί ήδη και θα Σάς ευγνωμονεί εσαεί»!..

Συμπερασματικά , λοιπόν…

ΑΞΙΟΣ ο δεσπότης μας ,που πατώντας στα βήματα του Ιερώνυμου Κοτσώνη ανακήρυξε τον «παραπαίοντα» περιφερειάρχη μας «Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου » !

ΑΞΙΟΣ και ο κ. Νίκας αλλά και η « τετράδα των α(χ)ρίστων» της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας…που μας χαρίζουν στιγμές γέλιου αντίστοιχες του χουντικού κιτς!

Google+ Linkedin