Με Κούγια και Πιέτρη θα δικαιωθεί ο αγών του Λουζιώτη!

Με Κούγια και Πιέτρη θα δικαιωθεί ο αγών του Λουζιώτη!

Μπορεί στο Επιμελητήριο να μην είδαμε στις 6 του Ιούλη τον Μαργαρίτη Σχοινά και την Εύα Καϊλή , όπως ψευδώς μας είχε προϊδεάσει ο κ. Λουζιώτης , στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο , χθες όμως  ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Δημήτρης Σουφρίλας μας επιφύλασσε ένα άλλο Αλεξη-κέραυνο –  ποιο εντυπωσιακό – όταν ως άτυπος πρόεδρος μιας κατ΄ ευφημισμό Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣ Κόρινθος μας παρουσίασε τους νέους λούστρους (!) της  ομάδας, οι οποίοι πλέον ως άλλος Βασιλάκης  Καΐλας θα γυαλίζουν -κυριολεκτικά – τα παπούτσια του Κούγια !

Λέμε κατ΄ ευφημισμό Γενική Συνέλευση γιατί αν παρακολουθήσει κάποιος το video που αναρτήθηκε στην Επίσημη σελίδα της Ποδοσφαιρικής ομάδας Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ στο facebook θα διαπιστώσει ότι ο κ. Σουφρίλας όχι μόνο δεν έδωσε τη… μπάλα στο λαό της Κορίνθου να αποφασίσει για την επόμενη μέρα της θρυλικής «Μπάρτσα» , που  διέγραψε μια αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική πορεία στο τέλος της δεκαετίας του 70’ και στις αρχές του 80’ , αλλά με την παρουσία του στο πάνελ υιοθέτησε τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν σε αυτή τη μάζωξη – παρωδία , που προφανώς δεν παραπέμπουν σε διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης πολλώ δε μάλλον δεν παραπέμπουν σε νόμιμες αρχαιρεσίες για εκλογή νέας διοίκησης ή απαλλαγή της απερχόμενης από οικονομικό –  διοικητικό και ειδικό απολογισμό, όπως είχε προαναγγείλει η ανακοίνωση του Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

Το ότι υπήρξε απαξία στην συγκεκριμένη μάζωξη δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς …το έδειξε τόσο η παντελής απουσία των υγιών ποδοσφαιρανθρώπων της Κορίνθου όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των θεσμικών παραγόντων της πόλης μηδέ εξαιρουμένου και του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Μουρίκη , που έλαμψε δια της απουσίας του…επιβεβαιώνοντας τις φήμες για οριστικό διαζύγιο με την ομάδα Λουζιώτη.

Θλιβερές εξαιρέσεις η παρουσία του θεαματικού αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή και του ψευτοπροέδρου του Επιμελητηρίου Τάκη  Λουζιωτη ,που για το μικροπολιτικό «χάιδεμα» του Πιέτρη και της παρέας του χαιρέτησαν μια κωμική παρασυναγωγή, που κάποιοι άλλοι την έλεγαν “παράγκα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Όσο για τον πολυπράγμονα Αλέξη Κούγια τι να πούμε…αν κρίνουμε από την αδιάκοπα περιφερόμενη διοικητική εμπλοκή του , από σωματείο σε σωματείο, όσο και αν αυτά τον είχαν ανάγκη, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ποδοσφαιρική του κουλτούρα δεν του περιποιεί  καμία τιμή ακλόνητης σταθερότητας  , ώστε να υπηρετήσει με καθαρότητα το κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κούγιας το 1997 και το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, για μικρά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει πρόεδρος της Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, της Βέροιας, του Π.Α.Σ. Γιάννινα, της Λαμίας, της Παναχαϊκής, της ΠΑΕ Λάρισας και για ένα μικρό χρονικό διάστημα του Ιωνικού Νίκαιας, αλλά και του Αιγάλεω Α.Ο του οποίου, επιπλέον, υπήρξε γενικός αρχηγός όπως και νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε. τη δεκαετία του ’80, επί προεδρίας Βίκτωρα Μητρόπουλου.Επίσης έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ηρακλή στην ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Ως αθλητικός παράγοντας έχει πρωτοστατήσει σε πολλά επεισόδια, στα οποία, μεταξύ άλλων, έχει ξυλοκοπήσει διαιτητή αγώνα και προπονητή αντίπαλης ομάδας.

Ίσως βέβαια ο γνωστός ποινικολόγος με την μαθηματική καθοδήγηση του κ. Λουζιώτη έχει πάρει τον ελλειπή εαυτό του  στα σοβαρά και προσπαθεί να λύσει τον πολιτικό αλγόριθμο που οδηγεί στη γωνία της οδού Κολιάτσου…

Εξάλλου και το 1998 ο κ. Κούγιας κατέβηκε  ως υποψήφιος δήμαρχος με τη δεξιά παράταξη στον Δήμο Πετρούπολης , όπου και έχασε στο δεύτερο γύρο  από τον υποψήφιο του ΚΚΕ , αλλά και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε δηλώσει  ότι τον ενδιαφέρει η θέση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με τη φόρα που έχει πάρει γιατί να μην φλερτάρει και τον δημαρχιακό θώκο της Κορίνθου;

Συμπερασματικά , λοιπόν , η έλευση Κούγια στον Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ δεν πρόκειται να αναγεννήσει το κορινθιακό ποδόσφαιρο – παρά τους «λεγεωνάριους» που υπόσχεται ότι θα φέρει στην πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα της πρωτεύουσας του νομού…

Διευκολύνει ωστόσο το μικροπολιτικό τσιμπολόγημα από μια πιατέλα ξαναζεσταμένων μεζέδων…της ασήμαντης παρέας των «λούστρων» που προαναφέραμε και της κλειστής ομάδας Λουζιώτη που τους περιβάλει με «αδαμιαία περιβολή» …και  φόντο τις επερχόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο και ενδεχομένως στο Δήμο Κορινθίων.

Google+ Linkedin