Bandiera rossa…γιατί δεν του κάνει τα χατίρια !

Bandiera rossa…γιατί δεν του κάνει τα χατίρια !

Η καραντίνα τελείωσε (εν μέρει) και εμείς σύντροφοι ,ασχέτως πολιτικών απόψεων ,συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε πριν το Πρωτομαγιάτικο τριήμερο…για να φτάσουμε στο “avanti o popolo,alla riscossa/Εμπρός λαέ, ξεσηκώσου” του “αξιωματούχου” …,αλλα και στα ψευτοδιπλωματικά χαριεντίσματα που το συνοδεύουν.

Θυμάστε που περίπου είχαμε μείνει πριν το Πρωτομαγιάτικο τριήμερο ;

Α ναι στους “κεραυνούς” είχαμε μείνει…αυτούς που εφηύραν τα “αστροπελέκια” της τοπικής δημοσιογραφίας για να προσδώσουν κύρος και βαρύτητα στα γεροντικά φληναφήματα του γνωστού και μη εξαιρετέου “αξιωματούχου” της πάλαι ποτέ “πόλης των πολλών λουλουδιών”.

Συνεχίζουμε λοιπόν γιατί στο kavos news απειλές δεν δεχόμαστε από κανέναν…δεν πάει να λέει ότι είναι και πρόξενος !

Και πολύ περισσότερο συνεχίζουμε γιατί ως “αγράμματοι” έχουμε το ζακόνι να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους…ειδικά όταν διαπιστώνουμε ότι η «ηθική του παράσιτου» βλάπτει σοβαρά ότι πάει να ανθίσει σε μια τοπική κοινωνία,που επιπρόσθετα έχει να αντιμετωπίσει και τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες κρύβει το φετινό επισφαλές καλοκαίρι.

Στην ταμπακιέρα τώρα…

Προφανώς ο σεβασμός της κοινής ησυχίας και της ποιότητας ζωής  αποτελεί ουσιώδες δικαίωμα του κάθε πολίτη που ζει μόνιμα σε ένα τόπο ή τον επιλέγει περιστασιακά για διακοπές ή ενδεχομένως να δοκιμάσει νέες εμπειρίες.

Προφανέστερα όμως το να είναι κανείς “πολίτης” δεν αποτελεί ούτε επάγγελμα ούτε κατηγόρημα της ανθρώπινης ιδιότητας. Δηλώνει μια  «ενεργητική ένταξη στην πόλη» με όρους που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και ειδικότερα των τοπικών συνθηκών που αφορούν τους πολλούς και όχι την “μοναστηριακή ησυχία” ελάχιστων «προνομιούχων» μουσαφίρηδων…

Και για να τελειώνουμε,προφανέστατα κανένας “αξιωματούχος” μουσαφίρης δεν μπορεί να βάλει τη νυχτερινή ζωή μιας κοσμοπολίτικης πόλης σε νέο αμπαλάζ του “γύψου”. Αλλά και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει βρει το “φάρμακο” να “τροφοδοτεί” την παραδοσιακή λουτρόπολη της Δυτικής Κορινθίας με τουρίστες που κοιμούνται απ’ τις 10.00 το βράδυ !

Συμπερασματικά λοιπόν,το στοίχημα μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενου διατοπικού ανταγωνισμού,κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το πως θα δημιουργήσεις συνθήκες τοπικής οικονομίας που βασίζονται στη διάδραση των νυχτερινών ωρών όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, διασκεδάζουν, καταναλώνουν ,παράγουν οικονομικό αποτέλεσμα…και όχι πως θα τους βάλεις για ύπνο με το ηλιοβασίλεμα !

Αναλογιστείτε  πόσο εισόδημα μπορεί να εισρέει στην τοπική οικονομία όταν σύμφωνα με την Eurostat ,το 2017, τα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δαπάνησαν το 8,5% της συνολικής καταναλωτικής τους δαπάνης για αναψυχή και πολιτισμό…

Αυτό ας το αναλογιστούν και οι « ανεξεταστέοι αυτοδιοικητικοί φωστήρες » που από τη μία πλευρά αρέσκονται να παριστάνουν τους αριστερούς ψαλτάδες σε μαντρισμένους… και από την άλλη έχουν την σοσιαλίζουσα ροπή να χαριεντίζονται (like)  ψευτοδιπλωματικά με φιλοχουντικούς…και φόντο την επαναστατική “Κόκκινη σημαία”, που ανάρτησε στο facebook ο “αξιωματούχος” μουσαφίρης για να διακωμωδήσει την Εργατική Πρωτομαγιά και παράλληλα να κηρύξει την “επανάσταση/πραξικόπημα” κατά του δημάρχου…γιατί δεν του κάνει τα χατίρια !

Εδώ μάλλον θα ταίριαζε ο τίτλος “Το όνειρο ενός γελοίου” αλλά πάλι θα μας κατηγορήσουν ότι αντιγράψαμε το αισιόδοξο αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι και άντε μετά να τα βγάλεις πέρα με την αβάσταχτη ελαφρότητα των ηλιθίων…

 Άσε που μπορεί να τους ξεφύγει και να μας απαντήσουν με το αμίμητο «…ο καθένας μπορεί να πιστεύει εις οίον σύστημα επιθυμεί. Οι Έλληνες δεν μπορούμε να πιστεύωμεν εις τον κομμουνισμόν…» !

Εν πάση περιπτώσει,προς το παρόν την γλυτώσαμε από τον κορονοϊό…μη την πατήσουμε από τα “υποκείμενα νοσήματα” κάποιων που μάλλον είναι ανίατα.

Google+ Linkedin