Με περίτεχνη κοπτοραπτική ορέγεται και άλλες μπίζνες ο Ζάρκος

Με ανάρτησή του στο facedook ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ,αφού μας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη στέγαση 2 Βρεφικών Τμημάτων  του Α’ Παιδικού Σταθμού Κιάτου , διευκρινίζει ότι : Οι εργασίες διαμόρφωσης  ξεκίνησαν με ενέργειες του ΝΠΠΔ “Η ΜΗΚΩΝΗ” !             

                                    Όπερ μεθερμηνευόμενον τι σημαίνει ;

Δυο τινά υπάρχουν…

είτε  ο δήμαρχος επικροτεί τις ενέργειες του προέδρου της  “ΜΗΚΩΝΗ”,είτε ο παμπόνηρος Φενεάτης  κρατάει αποστάσεις από  τις απ ευθείας αναθέσεις σε κολλητούς του Ζάρκου και  στον πρόεδρο  του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου (ΕΔΩ) ,που, μεσούντος του καλοκαιριού, πήρε απ ευθείας νόμιμα …ένα επί πλέον ¨δωράκι¨ αξίας 17.900,00 € .

Βεβαίως ότι είναι νόμιμο δεν είναι αυτομάτως και ηθικό…αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία για τον  Μήτσο του ¨πολιτισμού” ,που αποδεικνύεται μάστορας  όχι μόνο στο μοίρασμα της πίτας αλλά και στη περίτεχνη κοπτοραπτική , που όπως έχει παραδεχθεί παλαιότερα αφήνει πεδίο ελεύθερο για την ανάπτυξη “μαύρου χρήματος” στις κοινωνικές δομές του Δήμου Σικυωνίων.

Βλέπε Διαύγεια με θέμα “Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με τον διακριτικό τίτλο «1ο Κ.Δ.Α.Π. ΜΗΚΩΝΗ»” και ειδικότερα το απόσπασμα από την υποβολή αιτήματος για την  παραχώρηση χρήσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου.

“Η παραχώρηση των χώρων των ανωτέρω σχολικών υποδομών γίνονται με τις εξής προϋποθέσεις:

1) Να χρησιμοποιηθεί ο χώρος από τον φορέα αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό που παραχωρείται, δηλαδή αυτού της Ίδρυσης της κοινωνικής δομής Κ.Δ.Α.Π., απαγορευμένης απολύτως της άμεσης ή έμμεσης οικονομικής εκμετάλλευσης. Δεν νοούνται ως οικονομική εκμετάλλευση (άμεση ή έμμεση) οι μηνιαίες συνδρομές – διδάκτρων, οι οποίες θα καλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες των εν λόγω Κ.Δ.Α.Π.

Ειδικότερα: σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή στα Κ.Δ.Α.Π δεν θα ενταχθούν σε συγκεκριμένα προγράμματα., καθώς και σε περίπτωση που το Κ.Δ.Α.Π δεν ενταχθεί για οποιαδήποτε λόγο σε τέτοιου είδους δράσεις, το Νομικό Πρόσωπο με απόφασή του μπορεί να ορίζει ελάχιστη μηνιαία συνδρομή – δίδακτρα σε οικογένειες που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των Κ.Δ.Α.Π. και να συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους.”

 Με περίτεχνη κοπτοραπτική, εφαρμόζοντας τη λογική της μονταζιέρας,ο Μήτσος του ¨πολιτισμού” συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους, ως μπιζνα!

Βλέποντας ότι το μαγαζάκι στη “Παγόδα”  κάνει ταμείο, ορέγεται και άλλες μπίζνες και  επικαλείται  το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) ενώ γνωρίζει ότι το πρόγραμμα έχει λήξει. Απλά μετέφεραν κονδύλια του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί μόνο τη φοίτηση παιδιών σε δημοτικούς και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με προϋποθέσεις. 

Όσο υπερτιμημένο και αν είναι το  σύνολο των ψηφαλακίων του Ζάρκου,ο δήμαρχος Σικυωνίων δεν αντιλαμβάνεται ότι όταν τον αφήνει να μιλάει για ίδρυση κοινωνικής δομής Κ.Δ.Α.Π.,με μηδενική πρόβλεψη δαπάνης, είναι εμπαιγμός !

Όσο υπερτιμημένο και αν είναι το  σύνολο των ψηφαλακίων του Ζάρκου,ο δήμαρχος Σικυωνίων θα γίνει όμηρος σε  μπίζνες που οδηγούν στην υποβάθμιση πέρα για πέρα των υπηρεσιών στο παιδί, στο παιδαγωγικό πλαίσιο και πρόγραμμα, μακριά από κάθε βάση επιστημονικής στήριξης και κοινωνικό έλεγχο, με αντίστοιχα αποτέλεσμα στην κοινωνικοποίηση του παιδιού ;

Google+ Linkedin