Ο κ. Λεονάρδος μάλλον ξέχασε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα….

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δυόμισι χρόνων νομίζω πως ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί πολιτικά η πορεία προσώπων, που συνέχισαν και στην τρέχουσα δημαρχιακή θητεία του Σταματόπουλου να φορούν τα ίδια αυτοδιοικητικά κοστούμια…αλλά δυστυχώς όπως αποδεικνύεται τα έχουν κάνει “ρόμπες”…ενδεχομένως χάριν των ισορροπιών ή του παιχνιδιού που έχει ως στόχο και την επόμενη «νίκη»  με κάθε μέσο – ας είναι και χρυσαυγίτικο !
Στη σημερινή μας ανάρρηση – χωρίς φυσικά να ζητήσουμε  την έγκριση του  κ. Λεονάρδου – θα ασχοληθούμε με την αβανταδόρικη,στους φασίστες,στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων,που κατά πως έδειξε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εξακολουθεί να φαντασιώνεται… πολίτες να τον προσκυνούν ή να τον υπολογίζουν σαν Θεότητα ! 

Ο κοινός νούς λέει ότι όταν προεδρεύεις στο ανώτατο βουλευόμενο όργανο ενός Δήμου , το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλεις – ανεξάρτητα από τις εμμονές σου  –  να αντιλαμβάνεσαι τουλάχιστον ποια πολιτική ευθύνη έχεις σε ζητήματα που άπτονται της αξιοπρέπειας του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων απέναντι στην δημοκρατική συνείδηση των Σικυωνίων πολιτών και γενικότερα στην ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό.  

Δεν ξέρω πως μπορεί να χαρακτηρισθεί μια αυτοδιοικητική προσωπικότητα, που με το νυστέρι μιας αφηρημένης διαλεκτικής εννοιών προσπαθεί να μπερδέψει τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνίων,λέγοντας : “Κύριε Νανόπουλε, κινδυνεύει η Δημοκρατία όταν κάποιος πολίτης μηνύει ένα Δήμαρχο ;” 

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου  Σικυωνίων,ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία όταν δίνεις ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας;

Ο χρυσαλήτης που μήνυσε τον δήμαρχο της Πάτρας,για παράβαση καθήκοντος ΔΕΝ ήταν ένας απλός πολίτης,που απλά μήνυσε κάποιον κ.Πελετίδη,για παράβαση καθήκοντος – Ήταν ο  ΦΑΣΙΣΤΑΣ βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που μήνυσε τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας γιατί υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων του Πατραϊκού Λαού,που απαιτούσε : «έξω η Χρυσή Αυγή  από την Πάτρα».
 
Βεβαίως μια τέτοια παλλαϊκή απαίτηση δεν μπορεί να υιοθετηθεί και από τον αντικομουνιστή πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Σικυωνίων,γιατί πολύ απλά ανοίγει  τον ασκό του Αιόλου,με ανεξέλεγκτες συνέπειες και για την σημερινή δημοτική πλειοψηφία…που ειρήσθω εν παρόδω έχει εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά χαρακτηριστικά από την δημοτική πλειοψηφία της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας Σταματόπουλου…
 
Σε ότι αφορά τον κ. Λεονάρδο εμείς απλά θα του θυμίσουμε  τη λαϊκή ρήση που λέει ότι «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»….ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τέτοια κατρακύλα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Σικυωνίων ! 

Στις 9 Φλεβάρη 2017 ο κ.Λεονάρδος εκμεταλλευόμενος αδίστακτα και καταχρηστικά την ιδιότητά του ,ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ,έκανε τα αδύνατα δυνατά προκείμενου να μην εκδοθεί ψήφισμα στήριξης στον Δήμαρχο Πατρέων,Κώστα Πελετίδη ,που σύρεται στα δικαστήρια γιατί δεν διευκόλυνε την εγκληματική  δράση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής !
 
Την Τρίτη, 21 Φλεβάρη και αφού προηγουμένως δημοσιογραφικά portal πανελλαδικής αναγνωσιμότητας του «κρέμασαν κουδούνια» ,χαρακτηρίζοντάς τον «Δεκανίκι της Χρυσής Αυγής » ο κ.Λεοναρδος επέμενε να κάνει το ψέμα πολιτική…

Ενώ είχε φέρει ως 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης την : Πρόταση ψηφίσματος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων» την ώρα της διαλογικής συζήτησης τι λετε οτι κατέβασε η κούτρα του; Θυμήθηκε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και χωρίς δεύτερη σκέψη το έβαλε προς ψήφιση ,χωρίς καν να είναι  στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων,ώστε να έχουν τον εύλογο χρόνο να το μελετήσουν και να τοποθετηθούν επ’  αυτού ! 

Τώρα θα μου πείτε πότε η “παιδική χαρά” του Σταματόπουλου έχει τοποθετηθεί πολιτικά ; Το παιχνιδάκι όμως «χεράκια πάνω – χεράκια κάτω» μια χαρά το παίζει στις ψηφοφορίες…

Όμως,όποιο και αν είναι το θέαμα της “παιδικής χαράς” του Σταματόπουλου… ο κ.Λεονάρδος ,ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όφειλε να συμπεριλάβει την πρότασή του (ψήφισμα της ΚΕΔΕ) στον πλήρη εισηγητικό φάκελο των θεμάτων της συνεδρίασης και βεβαίως να τροποποιήσει το  1ο θέμα ημερήσιας διάταξης,διατυπώνοντάς το  ως : « Συζήτηση επί προτάσεων που αφορούν την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον διωκόμενο από την Χ.Α. Δήμαρχο Πατρέων»

Οι λέξεις όμως έχουν την δική τους ιστορία…και ο κ. Λεονάρδος αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι…να συνδέσει με οιονδήποτε τρόπο το όνομά του με διωκόμενους από την ναζιστική Χρυσή Αυγή !
Ενδεχομένως να θεωρεί και ότι άλλο καταμαρτυρούν κατά της ναζιστικής συμμορίας…ότι είναι μια πλάνη ! 
 
Εμείς βεβαία δεν είμαστε ειδικοί να διαγνώσουμε που οφείλεται ο ανησυχητικά διογκούμενος αηθικισμός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων…
 
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…
Google+ Linkedin