“Στο φως του φεγγαριού”, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου με το ολόγιομο φεγγάρι…

“Στο φως του φεγγαριού”, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου με το ολόγιομο φεγγάρι…

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

Η φετινή διοργάνωση  θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου εκτός από μία και μόνο εκδήλωση στο Κάστρο Αντιρρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Κιάτο καλεί Σικυώνα – Ο άγνωστος άθλος του Ηρακλή

Δήμος Σικυωνίων – Αρχαιολογικό Μουσείο Σικυώνας : Το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης «Σικυώνια 2020» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σικυώνας την κωμικοτραγωδία του Γιάννη Σώκου  «Κιάτο καλεί Σικυώνα – Ο άγνωστος άθλος του Ηρακλή».  Ώρα έναρξης της παράστασης : 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γιατί ο Ηρακλής εμφανίζεται και πάλι στις μέρες μας; Προς τι η ΄΄δεύτερη παρουσία΄΄ του, και μάλιστα στην Σικυώνα; Ποια μυστική σχέση συνδέει τον ίδιο, αλλά και τους θεούς του Ολύμπου με την Μηκώνη;

Άλλες εκδηλώσεις στο νομό Κορινθίας ,τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020 :

  • Δήμος Κορινθίων – Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου : Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00
  • Δήμος Νεμέας – Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Νεμέας : Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00
  • Δήμος Λουτρακίου – Αμφιθέατρο του Ποσειδώνα : Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττει με τον διεθνούς φήμης Esa Tapani σε μια μοναδική συναυλία στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, υπό το φως της πανσελήνου του Αυγούστου. Το πρόγραμμα στο πρώτο μέρος καλύπτει ευρύ φάσμα του παγκόσμιου ρεπερτορίου με επιλεγμένα έργα κλασικής μουσικής. Στο δεύτερο μέρος η Φιλαρμονική και το Φεστιβάλ τιμούν τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζοντας επιλεγμένα ορχηστρικά του έργα.
Google+ Linkedin