Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει στη σκηνή με το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση»

Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει στη σκηνή με το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση»

Πριν από λίγο καιρό δημοσιοποίησε την απόφασή της να αποσυρθεί από το τραγούδι. Η εξέλιξη αυτή στεναχώρησε τους χιλιάδες θαυμαστές της που εδώ και χρόνια συντροφεύει με τις ερμηνείες της σε κάθε τραγούδι. Ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα καθώς η Χάρις Αλεξίου σε λίγους μήνες θα… μεταμφιέζεται στη σκηνή του θεάτρου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ερμηνεύσει την ηρωίδα από το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, που θα ανέβει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς σε σκηνοθεσία Σταύρου Ράγια.

Το έργο επικεντρώνεται σε μία γυναίκα χωρίς όνομα που μονολογεί μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου. Η σημερινή μέρα δεν είναι τυχαία καθώς συμπληρώνονται κάποια χρόνια από το θάνατο ενός ανθρώπου που στάθηκε σημαντικός για τη ζωή της. Εκείνη δούλευε τότε ως νυχτερινή αποκλειστική του νοσοκόμα κι αυτός, λάτρευε να της μιλά με τις ώρες. Οι διηγήσεις του «γέρου» της καθώς και μια εξωφρενική συγκυρία θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Η ηρωίδα βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη αντεστραμμένο και δεν το αναγνωρίζει. Σκέφτεται ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την πραγματικότητα. Αλλά ούτε και αλήθεια γίνεται να υπάρξει δίχως τη λάμψη μιας απάτης. Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς. Καθώς μιλά και ακούει τη φωνή της αιχμαλωτίζεται κι η ίδια στον ιστό της σαγηνευτικής της αφήγησης.  Όλα είναι πάντα αλλιώς κι η ίδια είναι πάντα μια άλλη.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή λοιπόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η Χάρις Αλεξίου θα μοιραστεί μαζί μας τη ζωή μιας ασυνήθιστης γυναίκας. Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με απόλυτη σοβαρότητα θα ανοίξει μπροστά μας όλα της τα χαρτιά, εξηγώντας μας πώς έμαθε να μεταμφιέζει την όψη της αλλά και την ψυχή της. Σε μία διαρκή μεταμόρφωση. Για να μπορέσει να συνεχίσει.

Με αυτή την ιδιαίτερη θεατρική επιλογή, η Χάρις Αλεξίου πραγματοποιεί την πρώτη συνεργασία της με τα «Αθηναϊκά Θέατρα» και από τα μέσα Οκτώβρη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Μικρό Παλλάς τη σπουδαία ερμηνεύτρια σε έναν καινούργιο ρόλο!

Google+ Linkedin