ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

«Ώρα Ευθύνης» θα μπορούσαν χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής να χαρακτηριστούν οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Όπως είναι γνωστό , στην αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής επικράτησαν ο απερχόμενος δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος με ποσοστό 40,45 % και ο έμπειρος πλέον Σπύρος Καραβάς με 33,16 % , ενώ εκτός… κούρσας έμεινε ο κ. Φάνης Μπρακούλιας , παρότι κατάφερε να συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο 26,39 % του εκλογικού σώματος.

Με βάση την πολιτική γεωγραφία των δυο δημοτικών παρατάξεων που πέρασαν στον δεύτερο γύρο θα τολμούσαμε να πούμε ότι ο κ. Τσιώτος (που εκφράζει κατά τεκμήριο το συντηρητικό κομμάτι της δεξιάς – ακροδεξιάς στον δήμο του) έχει πιάσει σχεδόν ταβάνι στα ποσοστά του – ενώ ο κ. Καραβάς που αντικειμενικά παρουσίασε μια καθαρά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση , με όρους κοινωνίας , μπορεί βάσιμα να υπολογίζει στην πολιτική στήριξη και των ενεργών πολιτών που στον πρώτο γύρο επέλεξαν να εκφραστούν πολιτικά μέσα από τον κεντροαριστερό συνδυασμό του κ. Μπρακούλια.

Σε αυτή την επιλογή βέβαια καταλυτικό ρόλο θα παίξει όχι τόσο η κατεύθυνση που ενδεχομένως θα δώσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύμπραξη Ενεργών Δημοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης” ή ο συνιδρυτής της, Νώντας Κατσούλας , αλλά αυτό καθεαυτό το πολιτικό dna των ενεργών πολιτών – ψηφοφόρων της , που σε όλο το προηγούμενο διάστημα ασκούσαν σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή , λέγοντας ότι απέτυχε παταγωδώς (κι εκ προθέσεως) σε μια σειρά ζητημάτων ή ότι εκμεταλλευόμενη τις “αλχημείες” του αντιδημοκρατικού νόμου Θεοδωρικάκου αντί της συμμετοχικής δημοκρατίας προέταξε ένα κομματικά χειραγωγούμενο μοντέλο διοίκησης , που ουσιαστικά ακύρωνε την αυτοδιοίκηση στην πράξη.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα , όπως για παράδειγμα στο τραγικό δυστύχημα της ανασφάλιστης εργαζόμενης οδοκαθαρίστριας , δεν δίστασαν να την εγκαλέσουν ακόμη και για πολιτικό αμοραλισμό!

Εύλογα , λοιπόν, συμπεραίνεται ότι όσοι εξ αυτών ,των ενεργών πολιτών , έστω και κατ΄ ελάχιστον λειτουργήσουν με βάση το πολιτικό τους dna σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια κατ’ ομολογία τους αποτυχημένη δημοτική αρχή.

Με την ίδια πολιτική λογική θα ήταν «πολιτική αφέλεια» να πάρουν στα σοβαρά και την ανακύκλωση παρωχημένων τσιτάτων διχασμού του προοδευτικού χώρου , γιατί αφενός αυτές οι προβοκατόρικες μεμψιμοιρίες και τα εγωκεντρικά σύνδρομα δεν ταιριάζουν σε υγιώς σκεπτόμενους πολίτες και δη αριστερούς… αφετέρου δε λειτουργούν αντίστροφα για την επιθυμητή προοδευτική κατεύθυνση του δήμου τους.

Ούτε βέβαια είναι “πολιτικά ορθό” να απέχουν από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής , γιατί και αυτό υποδηλώνει μια πρακτική ακύρωσης της συνέπειας και σταθερότητας λόγων και έργων – Αυτά ταιριάζουν σε ανθρώπους κλεισμένους στο καβούκι τους και όχι σε πραγματικά ενεργούς πολίτες…

Αδιαμφισβήτητα , κυρίαρχος σκοπός της συμμετοχής των ενεργών πολιτών στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής θα πρέπει να είναι η αξιοποίησή τους για να απαγκιστρωθεί ο δήμος από το συντηρητικό και κομματικά χειραγωγούμενο μοντέλο διοίκησης Τσιώτου και όχι οι δίκες προθέσεων για το πως ενδεχομένως θα λειτουργήσει ο Καραβάς ως προοδευτικός δήμαρχος – Αυτό θα το κρίνει η ιστορία.

Ας μη γελιόμαστε…

Η εξασφάλιση της προοδευτικής πλειοψηφίας και στην κάλπη είναι μονόδρομος για να έχει το Ξυλόκαστρο του μέλλοντος καθαρούς ορίζοντες δημιουργίας…

Αυτό το στοίχημα δεν είναι υπόθεση μόνο του Σπύρου Καραβά αλλά και όλων των προοδευτικών πολιτών της Δυτικής Κορινθίας…

Εξάλλου η ιστορία ενός τόπου γράφεται με αποφάσεις και όχι με δίκες προθέσεων ή προβοκατόρικα ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος.

Google+ Linkedin