Το προεκλογικό μότο της ομάδας Ραψωματιώτη εξαντλείται στο ότι το ”επιχειρείν” εκτοπίζει το ”πιστεύειν” ;

Με Δελτίο Τύπου που απεστάλη στα τοπικά ΜΜΕ η επιμελητηριακή παράταξη του Δημήτρη Ραψωματιώτη επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους ο επικεφαλής της παράταξηs επισκέφθηκε πρόσφατα τον Μητροπολίτη Κορίνθου  Διονύσιο (κατά κόσμον Δημήτριο Μάνταλο)

* Σε μας βεβαίως το σχετικό Δελτίο Τύπου απεστάλη – συνοδευόμενο και  από το σύντομο εισαγωγικό σημείωμα “Απάντηση του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα» σε δημοσίευμά σας σχετικά με την επίσκεψη του επικεφαλής Δ. Ραψωματιώτη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο.” ,

Ως οφείλουμε, σεβόμενοι την δεοντολογία και το διακριτό της είδησης , δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα» και στη συνέχεια δίνουμε την δική μας ανταπάντηση στους ισχυρισμούς της ομάδας Ραψωματιώτη

 Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα»

“Σχετικά με την επίσκεψη του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Δημήτρη Ραψωματιώτη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίο,έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Πέρα από την προσωπική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους δυο άνδρες, η συνάντηση αυτή εμπεριείχε  και τον συμβολισμό της «ενότητας» που είναι κεντρική  φιλοσοφία του συνδυασμού μας αλλά και της «μη παρέμβασης» των θεσμικών φορέων στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητήριου.

Βασική μας επιλογή ο διάλογος με τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες. Γιατί οι εκλογές του Επιμελητηρίου αυτούς  αφορούν, γιατί  το δικό τους παρόν και μέλλον διακυβεύεται και εν τέλει εκείνοι αποφασίζουν και επιλέγουν ποιοι θα ηγηθούν  τον δικό τους συλλογικό φορέα .

Προφανώς και αυτή μας η τοποθέτηση  δεν σημαίνει απαξίωση προς τους  άλλους θεσμικούς φορείς ,αλλά σκοπός μας είναι αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους να ανοίξει μετά τις εκλογές ,όταν θα κληθούν να ακούσουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων της Κορινθίας και να λάβουν θέση για την επίλυσή τους.

Ο Συνδυασμός

«Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα»

Η δική μας ανταπάντηση :

Παρότι το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, κατά την γνώμη μας, χαρακτηρίζεται από αμυντικά αντανακλαστικά και απολογητική διάθεση…οφείλουμε να εξάρουμε την διαλεκτική προσέγγιση του  κ. Ραψωματιώτη ,ο οποίος δείχνει ότι κατέχει αρκετά καλά την «τέχνη του διαλέγεσθαι»…

Βεβαίως την διαλεκτική την χρησιμοποιεί ο καθένας ξεκινώντας από διαφορετικούς στόχους και ανάγκες…

Επειδή όμως κάθε γεγονός έχει ένα προηγούμενο αίτιο…θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Ραψωματιώτη τις δηλώσεις του ( ΕΔΩ ) ,που εκτός από το ότι σαφέστατα αφήνουν  αποχρώσες ενδείξεις  απαξίωσης των άλλων θεσμικών προσώπων (πλην Μητροπολίτη) –  συνδυαστικά με το Δελτίο Τύπου εκφράζουν την πιθανολογική βεβαιότητα ότι κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο, επηρεάζουν την έκβαση των επικείμενων επιμελητηριακών εκλογών,υπέρ ή κατά κάποιας υποψηφιότητας…

Πεποίθησή μας είναι ότι αν ο κ Ραψωματιώτης έχει τέτοια σοβαρά στοιχεία…καλό θα είναι να τα πει με ονοματεπώνυμο και όχι με συμβολισμούς  «ενότητας» …μέσω της οδού Πυλαρινού !

Βεβαίως,ο κάθε υποψήφιος  έχει δικαίωμα να  ζητά την ευλογιά του μητροπολίτη Κορίνθου,ως χριστιανός ορθόδοξος – όχι όμως ως πρόωρος θεσμικός συνομιλητής…που δήθεν επιζητεί την «ενότητα» χάριν του τοπικού επιχειρείν !

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε  ότι η στοχευμένη δημοσιότητα που δόθηκε στο γεγονός  της επίσκεψης του  κ. Ραψωματιώτη ,στον μητροπολίτη Κορίνθου,μοιάζει περισσότερο με ”υποδόριες” ενέσεις  ενίσχυσης του συνδυασμού του – παρά με αγνή και ανιδιοτελή… ομολογία πίστεως!

Εκτός αν το βασικό προεκλογικό μότο του  συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα» εξαντλείται  στο  ότι  το ”επιχειρείν” εκτοπίζει το ”πιστεύειν”…

Google+ Linkedin