Το Ξυλόκαστρο υποδέχθηκε – όπως άξιζε – τους πεζοπόρους του αγώνα κατά της ανεργίας

Στο Ξυλόκαστρο διανυκτερεύουν οι πεζοπόροι του αγώνα κατά της ανεργίας,ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 32,7 χλμ , της 3ης ημέρας της πορείας Πάτρα – Αθήνα .

 Με το σύνθημα «Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ» τους υποδέχθηκαν οι Ξυλοκαστρίτες στην είσοδο της πόλης ,για να συνεχίσουν όλοι μαζί μέχρι το  Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» όπου  το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» τους τίμησε αγωνιστικά…με τραγούδια του αγώνα.

Τον  αγωνιστή δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη υποδέχθηκε  ο δήμαρχος   Ηλίας Ανδρικόπουλος εκφράζοντάς του  τη στήριξη και την αλληλεγγύη του Δήμου  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, ενώ στάθηκε και στην αναγκαιότητα του ενιαίου αγώνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σημείωσε ότι «εδώ στο δρόμο του αγώνα είναι το πραγματικό πανεπιστήμιο της ζωής» και συνέχισε «Δυναμώνουμε καθημερινά στην πορεία, βλέπουμε ανθρώπους με ζωντάνια και δύναμη και άμα αυτό επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, το αίτημα για δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, σήμερα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατί έχουμε όλες τις προϋποθέσεις. Αυτή η εμπειρία είναι σίγουρο ότι θα φωτίσει το δρόμο και δεν θα είναι απλώς μια κόπωση όπως λένε μερικοί». 

Google+ Linkedin