Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιούνη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιούνη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική και πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 10 Ιούνη.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει το ΔΣ του ΕΚΚ αναφέρεται:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ
Η αντεργατική μνημονιακή δίωξη της εργασίας των εργαζομένων που έχει ξεκινήσει από το 2010 από ότι φαίνεται πλησιάζει στο τέλος της.
Ένα τραγικό τέλος για τους εργαζόμενους με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που οριστικά ενταφιάσει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα παραβλέποντας αδιαφορώντας ότι με αυτό εξαθλιώνονται ζωές ανθρώποι κοινωνίες.
Γίνεται η κατάργηση στον πλέον προηγμένο κοινωνικό-συνδικαλιστικό θεσμό, στη βασικότερη Δημοκρατική κατάκτηση απέναντι στην άνιση σχέση εργοδότη εργαζομένου των ΣΣΕ, τις καταργεί με νόμο επιβάλλοντας την ζούγκλα το μαύρο τον οριστικό ενταφιασμό της κοινωνικής ειρήνης.
Μετά από 100 χρόνια καταργεί το 8ωρο, καταργεί τις υπερωρίες, απαγορεύει τις απεργίες, απελευθερώνει τις απολύσεις.
Το ΣΕΠΕ όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν υποστελεχωμένο τα τελευταία χρόνια τώρα το νέο νομοσχέδιο καταργεί την υποχρέωση του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και το εξαφανίζει ως ανεξάρτητη αρχή.
Ένα είναι σίγουρο με αυτό το νομοσχέδιο, τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και η επικαλούμενη ανάπτυξη που δεν θα έρθει αφού θα στερούνται πια και τα βασικά.
Ο αγώνας πια όλων των εργαζομένων είναι μονόδρομος, ένας αγώνας για την ανατροπή της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου, εαν ψηφιστεί ωφείλουμε να το ανατρέψουμε στην πράξη μέσα από επιτέλους ενωτικούς αγώνες για να υπάρχει ελπίδα ένα καλήτερο αύριο και αξιοπρεπή εργασία.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

 

Google+ Linkedin