Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΚΙΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                               24ωρη  Γενική  Απεργία  Τετάρτη  6  Απριλίου   2022

   Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

    Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια  που υπάρχουν σήμερα,  στον εργαζόμενο για την συμμετοχή του στην κάθε απεργιακή κινητοποίηση, όμως τίποτα δεν χαρίζεται, δεν αλλάζει από μόνο του.

   Η Γενική Απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη,  είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, που εξαθλιώνονται, με κύριο και απόλυτο αίτιο, την πολιτική λιτότητα που εφαρμόζεται, κυρίως από το 2010 και μετά, με την όλο και μεγαλύτερη ένταση της, τα τελευταία χρόνια.

    Απέναντί μας  έχουμε,   τα δυο τελευταία χρόνια, την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, έναν αναίσχυντο πόλεμο στην γειτονιά μας, που ακόμα, δεν έχουμε νοιώσει τις οικονομικές συνέπειες του, με την αυξανόμενη ύφεση,  κυρίως, εις βάρος  της εργατικής τάξης,  στα φτωχά κοινωνικά στρώματα  της κοινωνίας.

   Οι κοινωνίες ιστορικά, στις κρίσεις που παρουσιάστηκαν, τις ξεπέρασαν μόνο, με την πραγματική ανάπτυξη για όλους και όχι, με την επιλεκτική για τους λίγους, που όποτε ακολουθήθηκε, όπως και σήμερα, γέννησε τέρατα, δράματα, ιστορικά παραδείγματα αποφυγής, για την ανθρωπότητα.

   Μονόδρομος η αλλαγή πλεύσης, για  κρατικές επενδύσεις, με πραγματική ανάπτυξη και προοπτική ελπίδας για τους εργαζόμενους.

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς όλοι,  δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε:

Ικανή  αύξηση  στον κατώτερο μισθό, για  να  μπορούμε  να  ζούμε αξιοπρεπώς, έως το τέλος του μήνα.

-Επαναφορά  13ου  και  14ου  μισθού.

-Ένα ΕΣΥ αξιόμαχο, που θα είναι ικανό να στηρίζει όλο τον λαό, όταν θα το χρειάζεται.

-Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, χωρίς κανένα εμπόδιο.

-Τουλάχιστον σταθερή 40ωρη πενθήμερη εργασία, με προστασία των εργαζομένων, με ουσιαστική κατάργηση όλων των ευέλικτων  μορφών, στο ωράριο εργασίας.

-Ενίσχυση των ελέγχων, για ουσιαστική αποτροπή τις υποασφαλισμένης και αδήλωτης εργασίας.

-Να δοθεί τώρα ένα τέλος, στην καθημερινή φτωχοποίηση του λαού, μέσα από την φορολόγηση, από τις αυξήσεις στην ενέργεια, καθώς και από όλα τα καθημερινά, βασικά καταναλωτικά αγαθά.

-Τώρα κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ  στα καύσιμα, στο νερό, στο ρεύμα, σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

-Στις δύσκολες μέρες για την ενέργεια, επαναφορά του λιγνίτη στην παραγωγή του ρεύματος και επιστροφή, επανασύσταση όλης της ΔΕΗ, στην κρατική ιδιοκτησία.  

-Καμία εμπλοκή της Χώρας και του Λαού μας σε κανέναν πόλεμο, αντίθετα με όλες τις δυνάμεις μας να πρεσβεύουμε την ΕΙΡΗΝΗ. 

   Επιτέλους, να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι τα εξιλαστήρια θύματα, για οποιαδήποτε κρίση επιβάλλουν , για τα κέρδη τους.

   Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, έχουμε μόνο μια επιλογή, για την σημερινή κατάσταση, που εις βάρος μας, έχει διαμορφωθεί.

    Να αγωνιστούμε, για να υπάρξει προοπτική για ένα καλύτερο,  δίκαιο αύριο, να επιστρέψει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια στις ζωές μας και στην Πατρίδα, για να σταματήσουμε, τις άδικες και εκδικητικές πολιτικές, εις βάρος του λαού μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Σας καλούμε λοιπόν στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Η Δ/ΣΗ
ΤΟΥ Ε.Κ.Κιάτου

 

 

Google+ Linkedin