Τι να κάνει στο μπλόκο του Ισθμού ο Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου ;

Όπως ήταν αναμενόμενο Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κυβερνητικού Σύριζα και συμμετείχαν στην χθεσινή περατζάδα,από την Τρίπολη,του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,Βαγγέλη Αποστόλου.

Ενδεχομένως να πίστεψαν ότι έτσι θα συμβάλουν και αυτοί στην χάραξη της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ !

Φυσικά,όπως μας ενημερώνει (ΕΔΩ) και το δημοσιογραφικό portal korinthostv.gr, το παρών ως ‘ανεξάρτητοι” έδωσαν και αγροτικοί Σύλλογοι της περιφέρειας Πελοποννήσου-  οι οποίοι όμως τυγχάνει να είναι εξαρτημένοι άλλων  αυτόνομων φυλάρχων … γιαυτό και επέλεξαν την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στην Τρίπολη,προκειμένου να σηματοδοτήσουν (δείτε ΕΔΩ) την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων…με ψήφισμα διαμαρτυρίας  που απέδωσαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο !

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οσονούπω πρόκειται να ξεκινήσει ένας κύκλος κινητοποιήσεων…μαζί με τα αφεντικά του κλάδου !

Βεβαίως σ΄αυτο τον αγώνα δεν υπάρχει ούτε μισό μέτρο κοινός δρόμος με το μπλόκο που έχει ανακοινωθεί,από την “Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου” ,για της 23 Γενάρη στον Ισθμό !

Σύμφωνα με μια άλλη ανακοίνωση (δείτε  ΕΔΩ)  ο Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας – που τώρα έγινε Κιάτου  –  προς το παρών στέκεται σούζα …περιμένοντας εντολές από την νεοϊδρυθείσα “λέσχη” των αυτόνομων φυλάρχων !

Για να λέμε όμως,και του στραβού το δίκιο…το φετινό μπλόκο του Ισθμού μοιάζει να είναι ένα μικρο μπλόκο μικρομεσαίων αγροτών – που ενδέχεται να τους ενδιαφέρει μόνο  η προσωπική τους προβολή –  τι να κάνει εκεί ο Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου ;

Άσε  που  μπορεί να μπλέξει και με τίποτα κομμουνιστάδες…που στέκονται  ενάντια όχι μόνο στην κυβέρνηση και στην αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ …αλλά και στους  μεγαλοαγρότες ,που με προμετωπίδα τις νεοσύστατες ομάδες και οργανώσεις παραγωγών κάνουν  ό,τι μπορούν για να στήσουν τους «νέους μηχανισμούς» του “Συνδέσμου Αγροτικών  Συνεταιριστικών  Οργανώσεων  και Επιχειρήσεων Ελλάδος” !

Συμπερασματικά λοιπόν,πολύ καλά κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου και δεν συμμετέχει στις 23 Γενάρη στον Ισθμό.

Εξάλλου την Τετάρτη ο Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου θα κάνει άλλη μια “αντίσταση” σε κυβερνητικό κλιμάκιο... και οσονούπω έρχονται οι Απόκριες…να συνεχίσει τον αγώνα του !

Google+ Linkedin