Τα πολιτιστικά του δήμου Σικυωνίων…προβιβάστηκαν!

Τα πολιτιστικά του δήμου Σικυωνίων…προβιβάστηκαν!

Πλούσια είναι η πολιτιστική δράση φέτος το καλοκαίρι στο νομό Κορινθίας. Κάτω από τον τον ίσκιο του έλατου ή τον έναστρο νυχτερινό ουρανό σμίξαν η γουρνοπούλα με την πολιτική , οι νότες με «όνειρα από μελάνι »  και γέμισαν τα  social media με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που ακούγονται συνήθως κάθε τέτοια εποχή.

Βέβαια δεν είναι είδηση ότι η μικροπολιτική και ο λαϊκισμός δεν σέβονται τίποτα…

Όπως λέει και ένας φίλος στο facebook: τούτο το καλοκαίρι ‘καναν εγκαίνια, σε Αστεροσκοπεία χωρίς την παρουσία  καθηγητών αστροφυσικής και αστρολογίας – σε φράγματα χωρίς την παρουσία γεωλόγων και μηχανολόγων -σε θέατρα χωρίς επιφανείς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς….

Στα δικά μας, τώρα, τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Σικυωνίων… προβιβάστηκαν!

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο  πήγαν στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου…

Εκεί ο δήμαρχος τίμησε τη μνήμη του σπουδαίου συντοπίτη μας Γιάννη Σπανού με μια εξαιρετική συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο μουσουργό , αλλά και με τις στοχευμένες αφιερωματικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε για τον Ευθύμιο Κανελλόπουλο και  τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «αγκάλιασε » τους δυο Συνοικισμούς  του Κιάτου ἐν ὄψει των δημοτικών εκλογών του ’23 και μέσω Αγγελάκα διαμήνυσε προς κάθε επίδοξο αντίπαλό του : σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ…τα εργολαβικά συμφέροντα !

Ειδικά με την απονομή των αναμνηστικών πλακιδίων,  που εμπνεύστηκαν οι διαμορφωτές της επικοινωνιακής πολιτικής του δημάρχου , στην κατά τα άλλα αξιόλογη εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου , ο Σπύρος ανέβασε τον πήχη σε …επιμελητηριακό επίπεδο!  

Πως το κατάλαβε ο παμπόνηρος Φενεάτης ότι ο Λουζιώτης έχει «Πηχυαία ζόρια» ως ψευτοπρόεδρος του Επιμελητηρίου!

Όπως και να το δει κανείς , ο Σταματόπουλος το φετινό – προεκλογικό –  καλοκαίρι  απέδειξε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι εκτός από πετυχημένος δήμαρχος , που πατάει στα χνάρια δημαρχιακών καραβανάδων του παρελθόντος , διαθέτει και μια κάποια μικρο – πολιτική αντίληψη περί τέχνης , καθότι όπως είναι γνωστό η «τέχνη» είναι αυτό που ευχαριστιέται κανείς όταν δε θέλει να σκέφτεται την πραγματικότητα…

Καλές διακοπές , λοιπόν, και από Σεπτέμβρη τα… σπουδαία.

Google+ Linkedin