Στρίβειν διά της «συστράτευσης» ο Πατούλης

Στρίβειν διά της «συστράτευσης» ο Πατούλης

Την ώρα που η κυβέρνηση φέρεται να δρομολογεί επιστράτευση ιδιωτικών γιατρών, καθώς το προσκλητήριό της δεν απέδωσε καρπούς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μιλά για ενότητα και ομοψυχία, αποφεύγοντας όμως να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

«Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία», δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και προσθέτει πως «την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό».

Παράλληλα, σημειώνει πως «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη του Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας με αντικείμενο τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση στα νοσοκομεία, που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα περί τους 55 έως 75 γιατρούς, ενώ όσοι γιατροί έχουν δικά τους ιατρεία και εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές δεν θέλουν να αφήσουν τις θέσεις τους για να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται πλέον στην επιστράτευση περίπου 150 γιατρών και οι σχετικές λίστες θα διαμορφωθούν στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη.

Google+ Linkedin