Στο παρά ένα αποφεύχθηκαν νέα #Τεμπη με σύγκρουση τρένων, τα Χριστούγεννα

Στο παρά ένα αποφεύχθηκαν νέα #Τεμπη με σύγκρουση τρένων, τα Χριστούγεννα

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη για παρ’ ολίγο ατύχημα στον ελληνικό σιδηρόδρομο, έναν χρόνο μετά το έγκλημα Τεμπών κατά τον οποίο η κυβέρνηση επιδεικνύει μεγάλη σπουδή για την συγκάλυψη των ευθυνών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train, την 1313 με δρομολόγιο από Κιάτο για Πειραιά και το «Ασημένιο Βέλος», που εκτελούσε το Θεσσαλονίκη – Αθήνα, κινδύνευσαν να συγκρουστούν το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου, στον σταθμό του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών.

Εργαζόμενοι δήλωσαν στην εφημερίδα πως η 1313 παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και λίγο έλειψε να πέσει πάνω στο άλλο τρένο. Πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν πως το ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στον υπεύθυνο της τηλεδιοίκησης του σταθμού, ο οποίος ούρλιαζε στον ασύρματο, καλώντας τον μηχανοδηγό της 1313 αμαξοστοιχίας να σταματήσει. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη παραβίαση είναι σοβαρή, αφού συνιστά πρόδρομο παράγοντα ατυχήματος, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα προσθέτει ότι μαθητευόμενος μηχανοδηγός επέβαινε παράτυπα στην καμπίνα, καθώς ο κανονικός μηχανοδηγός δεν έχει την ιδιότητα του εκπαιδευτή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έγινε «υπέρβαση σήματος» και ότι δεν ακινητοποιήθηκε εγκαίρως το τρένο στο ερυθρό φωτόσημο, λόγω ολίσθησης των γραμμών-τροχών.

Όπως αναμενόταν η Hellenic Train προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό επιρρίπτοντας μέσω στελεχών της την ευθύνη στην «ολισθηρότητα των γραμμών». Η εταιρεία δεν προέβη σε άλλη επίσημη εκτίμηση ή ανακοίνωση.

Google+ Linkedin