Πώς αλλάζει η ζωή μας στην “ώριμη ηλικία” της συνταξιοδότησης ;

Ένα από τα πιο «ευαίσθητα» θέματα που, ειδικά στις μέρες μας, βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα,  είναι το πώς αλλάζει η ζωή μας μεταβαίνοντας,  αργά αλλά σταθερά, από μία ενεργή περίοδο εργασίας και απασχόλησης στην “ώριμη ηλικία” της  συνταξιοδότησης…

Τι ισχύει με το συνταξιοδοτικό σήμερα; Τι δυνατότητες και παροχές μπορεί να μας προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα  ιδιωτικής σύνταξης ;

Στο κείμενο που ακολουθεί ο  Κιατιώτης ασφαλιστικός σύμβουλος Ιωάννης Γαλανόπουλος επιχειρεί να μας δώσει μια πρώτη εικόνα για τα σύγχρονα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά προγράμματα  και  το ερέθισμα να ανακαλύψουμε με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο εκείνο το πρόγραμμα που πραγματικά μας ταιριάζει και αξίζει να επιλέξουμε.

Τι ισχύει με το συνταξιοδοτικό σήμερα;

#1  Σύνταξη για όλους στα 67. Εκτός αν έχουν συμπληρωθεί 40 χρόνια ασφάλισης  πριν τα 62 έτη. Τότε η ηλικία συνταξιοδότησης είναι στα 62.

#2 Προϋπόθεση συνταξιοδότησης η δεκαπενταετής ασφάλιση, αλλιώς δεν καταβάλλεται καμία σύνταξη.

#3 Αναλογική σύνταξη, η οποία θα προστίθεται στην εθνική αλλά θα καταβάλλεται μελλοντικά μόνο εάν τα ταμεία έχουν διαθέσιμα.

#4 Ως μέσος μισθός, με βάση τον οποίον θα υπολογιστεί η αναλογική σύνταξη, θα εκληφθεί ο μέσος όρος από το 2002 μέχρι την ηλικία της σύνταξης.

Ιδιωτική Σύνταξη

– Η ιδιωτική σύνταξη αποτελεί μια συμπληρωματική, ανεξάρτητη σύνταξη, που έρχεται να συμπληρώσει το εισόδημα μας στην ηλικία της συνταξιοδότησης από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με την δημόσια που έχει αναδιανεμητικό, πράγμα που σημαίνει πως αποταμιεύουμε για τον εαυτό μας.Μια αποταμίευση χωρίς ρίσκο.

 Επιπλέον μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε οι ίδιοι :

Το ποσό της σύνταξής μας για την ηλικία της συνταξιοδότησης .

Το χρόνο συνταξιοδότησής μας (ακόμη και ένα μήνα μετά την έκδοση του συμβολαίου).

Τον τρόπο καταβολής της σύνταξής μας (ισόβια ή ορισμένης διάρκειας ή εφάπαξ ποσό).

Πώς φαντάζεστε τη ζωή σας στην ηλικία της συνταξιοδότησης ;

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της My Life Partners (MLP) φροντίζουμε να εξασφαλίσετε την άνεση και την σιγουριά που χρειάζεστε στα χρόνια της σύνταξης σας.

Σκεφτείτε μέσα από αυτό που θέλετε να είστε ”αύριο”.  

Όταν σταματήσετε να δουλεύετε, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ζωή κάνοντας  πολλά πράγματα που πάντα επιθυμούσατε και δεν προλαβαίνατε πριν. Αν πραγματικά το θέλετε, τότε σίγουρα θα γίνει! Το μόνο που χρειάζεται είναι προγραμματισμός, στόχος και  αισιοδοξία να γεμίζει την κάθε σας στιγμή.

 Όπως λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία : ‘‘ H καλύτερη χρονική στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο, ήταν πριν από είκοσι χρόνια.Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.”

Γαλανόπουλος Ιωάννης
Ασφαλιστικός σύμβουλος
Φιλλύρα 8, Κιάτο – τηλ : 6943987507

Google+ Linkedin