«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» αλά αριστερά !

Οι καταλήψεις κτιρίων και οι επιθέσεις σε εκκλησίες από αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σεισμό αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου  κορυφώνεται η αντίθεση μεταξύ των υποστηρικτών των καταλήψεων και των κυβερνητικών στελεχών που εφάρμοσαν το δόγμα «νόμος και τάξη» με …αριστερό πρόσημο !

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γ. Κυρίτσης με δηλώσεις του παρουσίασε τις καταλήψεις ως προσπάθεια αξιοποίησης των κενών διαμερισμάτων,επικαλούμενος την εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που είναι αρκετά πλούσια και τάχθηκε κατά του αν. υπουργού Ν. Τόσκα για την παρέμβαση της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη λέγοντας «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά», «δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη». 

 

Παρέμβαση έκανε και η υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου λέγοντας : «Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις; Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη »,«οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε» και συνέχισε…

«Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά» , «Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο»,  «Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο» πρόσθεσε η Σία Αναγνωστοπούλου. 

Για την κατάληψη του ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε. 

Στο παιχνίδι της ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης μπήκαν και οι ΑΝΕΛ οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καταδίκασαν την στάση των αντιεξουσιαστών που εισέβαλαν στην εκκλησία στην Θεσσαλονίκη. 

Google+ Linkedin