Πρωτοφανές έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό επειδή…τον ενοχλούσε ο αναπνευστήρας!

Πρωτοφανές έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό επειδή…τον ενοχλούσε ο αναπνευστήρας!

Εσκεμμένη ενέργεια αποσύνδεσης αναπνευστήρα βρισκόταν τελικά πίσω από τον θάνατο του 76χρονου διασωληνωμένου ασθενούς με κοροναϊού, όπως αποκάλυψε έρευνα της αστυνομίας.Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στη συσκευή έριξαν φως στο έγκλημα και έδωσαν τέλος στο θρίλερ.

Ενας 60χρονος ασθενής έκοψε το νήμα της ζωής στον 76χρονο και ο λόγος… επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ο αναπνευστήρας.

Ο δράστης, ο οποίος κατηγορείται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, θα εξακολουθήσει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος πάσχει από διπολική διαταραχή, ενώ κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί.

Tον ενοχλούσε ο αναπνευστήρας

Οπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας ο 60χρονος δράστης δικαιολόγησε την απαράδεκτη πράξη του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή τον διασωληνομένο 76χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήγε στο διπλανό κρεβάτι που ήταν διασωληνωμένος ο 77χρονος και με γρήγορες κινήσεις τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα. Όμως το μηχάνημα συνέχισε να λειτουργεί με την εφεδρική μπαταρία που διαθέτει, με αποτέλεσμα για να πετύχει τον στόχο του ν’ αναποδογυρίσει το μόνιτορ. Σε έξαλλη κατάσταση και βλέποντας τον αναπνευστήρα να λειτουργεί άρπαξε τον σωλήνα και τον τράβηξε από το στόμα του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με την αναφορά της ελληνικής αστυνομίας:

«Περί την 23:00 ώρα της 7.4.21, στο θάλαμο 235, της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κοροναιό: α) ο Σ.Ε γεννημένος το 1944 ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και ο β) υπήκοος Αλβανίας Μ.S γεννημένος το 1961 ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος, ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Σ.Ε όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και τις 00:12 διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατά την προσπάθεια να τον επαναφέρουν διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς στην κλινική επιτρέπονταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού. Ο θανών που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή. Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τα Εγληματολογικά Εργαστήρια και ανευρέθη αποτύπωμα του M.S στη συσκευή του αναπνευστήρα»

Γνωστός στις Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2006 είχε εμπλακεί σε περιστατικό συμπλοκής και επεισοδίου με άλλα άτομα και είχε σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης το 2006.

Τρία χρόνια μετά, το 2019, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκου στην περιοχή του Χολαργού.

To χρονικό της δολοφονίας

Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Ο άνδρας που κατέληξε, ηλικίας 76 ετών, ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και οι γιατροί κατά πληροφορίες διαπίστωναν ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν αισθητά.

Ξαφνικά νωρίς το απόγευμα ο ασθενής απεβίωσε κάτι που έκανε τους γιατρούς να ανησυχήσουν και να ψάξουν λίγο περισσότερο την υπόθεση. Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία καθώς οι γιατροί θεωρούσαν ότι η κατάσταση του 76χρονου ήταν βελτιούμενη και αμέσως υποπτευτήκαν ότι υπήρξε ανθρώπινη ανάμειξη στην τραγική κατάληξη του διασωληνωμένου ασθενούς.

«Αδιανόητο»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο περιστατικό.

«Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει».

Η κ. Γεωργάκη σημείωσε ότι μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν την κατάσταση του 76χρονου, ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, είναι πιθανό ο αναπνευστήρας να βγήκε από τον 76χρονο, ωστόσο «όλα είναι υπό διερεύνηση».

Η συμπεριφορά του 60χρονου, τις 5 μέρες που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο, δεν είχε αφήσει υπόνοιες ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

«Μας έχει αφήσει άναυδους», κατέληξε η κ. Γεωργάκη.

Google+ Linkedin