Μετεμφυλιακά μαθήματα νεοδημοκρατικού τύπου για τον Κολοκοτρώνη!

Μετεμφυλιακά μαθήματα νεοδημοκρατικού τύπου για τον Κολοκοτρώνη!

«Επειδή ο Κολοκοτρώνης πίστευε στο έθνος και στη δημοκρατία είναι σίγουρα Έλληνας, είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός, διότι η Αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος».

Την παραπάνω δήλωση,βγαλμένη ατόφια από το σαθρό ιδεολογικό οπλοστάσιο της «εθνικοφροσύνης» της μεταξικής δικτατορίας και του μετεμφυλιακού καθεστώτος του χωροφύλακα και του τρόμου, ξεστόμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, την περασμένη Κυριακή, στην απαξιωτική όσο και προσβλητική εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφερειακή αρχή Νίκα ,για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Τη σχέση βέβαια της αριστεράς με το έθνος δεν περιμέναμε να την περιγράψει ο κάθε φασίζων Χρυσομάλλης.  Την έχει περιγράψει καλύτερα από κάθε άλλον ο Νίκος Μπελογιάννης, μπροστά στο στρατοδικείο που με εντολή των Αμερικάνων επικυρίαρχων του τόπου αποφάσισε την εκτέλεσή του:

«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αν χρειαστεί, θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για την κυβερνώσα παράταξη που στεγάζει νοσταλγούς της χούντας (προεξάρχοντος του διορισμένου από τον Παπαδόπουλο προέδρου της Νεολαίας ΕΠΕΝ, Μάκη Βορίδη του τσεκουροφόρου), επιγόνους ταγματαλητών και κατοχικών λαδεμπόρων.

Να σημειώσουμε ότι τη δήλωση Χρυσομάλλη καυτηρίασε με επιστολή του στη Βουλή ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη, διχαστική, υβριστική, άθλια και προσβλητική».

Η Επιστολή είναι η εξής :

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω τις πρωτοφανείς ,απαράδεκτες ,προσβλητικές και αδιανόητες δηλώσεις του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.
Ο κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων την Κυριακή 5 Απριλίου 2021 στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του ήρωα της επανάσταση του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης ενώ ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της τελετής ,στο χώρο της εκδήλωσης και κάτω από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!!! : «Επειδή ο Κολοκοτρώνης πίστευε στο έθνος και στη δημοκρατία είναι σίγουρα Έλληνας, είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός διότι η αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος».!!!
Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης συζητώντας με τους φίλους του έχει φυσικά δικαίωμα να λέει ότι θέλει, ακόμη και την πιο ακροδεξιά και εμφυλιοπολεμική άποψη. Ως εκπρόσωπος όμως της Βουλής των Ελλήνων οφείλει να σέβεται τουλάχιστον το θεσμό που εκπροσωπεί.
Επειδή όμως οι δηλώσεις αυτές του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων είναι απαράδεκτες, διχαστικές ,υβριστικές, ,άθλιες και προσβλητικές οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο τους Αριστερούς και την Αριστερά αλλά τη Βουλή των Ελλήνων, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας , τους ήρωες του 1821 και πρώτα απ’ όλα το «Γέρο του Μοριά» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, το Προεδρείο της Βουλής οφείλει να προχωρήσει σε πολιτική αποδοκιμασία και σε επίπληξη του συγκεκριμένου βουλευτή με δεδομένο ότι ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην Εθνική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Πετράκος
πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Καλαμάτα,7 Απριλίου 2021»

Google+ Linkedin