ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑ (του Βαγγέλη Χουσελά)

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑ (του Βαγγέλη Χουσελά)

Του Βαγγέλη Χουσελά *

Ο επί 13 χρόνια δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στο προεκλογικό του φυλλάδιο με τίτλο ..”Τα έργα μας μιλούν για μας !” προκαλεί αν μη τι άλλο τους κατοίκους αυτού του δήμου και αναρωτιέται κανείς εάν ο δήμαρχος ως πρωτοπόρος…έχει περάσει από καιρό στην εικονική πραγματικότητα.
Μιλά για άλμα στην ψηφιακή εποχή..!! μέσω του προγράμματος SMART CITIES (Έξυπνες πόλεις)
για ευφυή γεωργία..!! μέσω συστημάτων που θα αγοράσουμε…για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων.. ηλεκτροκίνηση..!! με την προμήθεια έξυπνων ηλεκτροκίνητων οχημάτων  που θα αγοράσουμε..
Μιλά για Πολιτισμό και εννοεί πάλι την αγορά τρισδιάστατης σάρωσης που θα αγοράσουμε για την αποτελεσματική διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς..
Μιλά για Υγεία Πρόνοια με την τοποθέτηση έξυπνων συστημάτων τηλεϊατρικής που θα αγοράσουμε…
Μιλά για το Περιβάλλον (εδώ γελάνε και τα απορρίμματα) αφού προτείνει εφαρμογή ευφυών συστημάτων διαχείρισης…απορριμμάτων και ανακύκλωσης όταν και ο τελευταίος δημότης γνωρίζει πως ο δήμος μας έχει εκχωρήσει την διαχείριση των απορριμμάτων για 25 χρόνια στην ΤΕΡΝΑ..με αποτέλεσμα το κόστος της διαχείρισης από 25 ευρώ ο τόνος που ήταν όταν τα μεταφέραμε στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου σήμερα να είναι 175 ευρώ..αυτό το τεράστιο κόστος θα το καλύψει ο πρωταθλητής Σταματόπουλος μέσω της αύξησης 140% που έκανε στα δημοτικά τέλη (χωρίς η απόφαση αυτή να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο) μέσω της οικονομικής επιτροπής. Το κόστος αυτό έχει αρχίσει να εμφανίζεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Ισως αυτό να το θεωρεί ο δήμαρχος έξυπνο κόλπο εξαπάτησης …στα πλαίσια μιας έξυπνης πόλης που ευαγγελίζεται..
Στο περίφημο αυτό προεκλογικό φυλλάδιο υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις που αφορουν το μέλλον…!!!
Μιλά για Ανάπλαση παραλιακού μετώπου..!! εδώ μιλάμε για το πιό γρήγορο ανέκδοτο που μπορεί να μας πει ο δήμαρχος , όταν απο 1/1/2011 δεν έχει ακουμπήσει την παραλία…ποιός δεν γνωρίζει πως με μια μέτρια βροχή δεν μπορείς να περάσεις από τον παραλιακό δρόμο παρα μόνο με βάρκα.. ;.ποιός δεν γνωρίζει πως αυτόματα με την βροχή έχουμε και διακοπή ρεύματος..!! ;ποιός δεν γνωρίζει πως ο ασφάλτινος τάπητας δεν έχει ποτέ ανανεωθεί…; ποιός δεν γνωρίζει πως η σημερινή εικόνα της παραλίας θετική η αρνητική οφείλεται καθαρά στους ιδιώτες επαγγελματίες καταστηματάρχες…;
Αυτό το περίφημο φυλλάδιο που απευθύνεται σε διερχόμενους και όχι σε κατοίκους της Σικυωνίας μιλά ακόμα για : Ενα μοναδικό παγκοσμίως Μουσείο..που θα γίνει !!
Για μια ένταξη στο ΕΣΠΑ του αρχαίου Θεάτρου που παραμένει κλειστό σε όλη την θητεία του πρωταθλητή.
Μιλά για κλειστό Κολυμβητήριο που θα γίνει..
Μιλά για νέο κλειστό Γυμναστήριο που θα γίνει…
Μιλά για πίστα Scate-Pumptrack -Parkour (Σε άπταιστα Ελληνικά) που θα γίνει..
Μιλά για ένα Υπερσύγχρονο Δημοτικό θέατρο που θα γίνει…
Μιλά για Ψηφιακό έλεγχο δικτύων ύδρευσης που θα γίνει…
Μιλά για αξιοποίηση της φυσικής ροής του δικτύου ύδρευσης για την παραγωγή ενέργειας..που θα γίνει..
Μιλά για την εκπόνηση τοπικού πολεοδομικού σχεδίου που θα γίνει…
Μιλά για το Λιμάνι πως θα αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα με την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών που θα γίνει…
Θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα θα και θα που θα γίνουν…σταματώ όμως εδώ γιατί δεν θέλω να σας υποτιμήσω την νοημοσύνη …
Κλείνω λέγοντάς σας ειλικρινά πως αν επί 13 χρόνια είχε κάνει αυτά τα έργα που ευαγγελίζεται ο πρωταθλητής των χρηματοδοτήσεων το έργο του θα ήταν αποτυπωμένο στον δήμο μας και ο δήμος θα είχε ξεκάθαρα αποκτήσει ένα σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα …..
Ένα πλεονέκτημα που δυστυχώς  κανείς δεν μπορεί να διακρίνει στον δήμο μας
* Ο Βαγγέλης Χουσελάς είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό “Επόμενη Μέρα’ του υποψήφιου δημάρχου Σικυωνίων Δημήτρη Πιστεύου
Google+ Linkedin