Προεκλογικά αναμασήματα Σταματόπουλου και στο βάθος «κόλπο γκρόσο» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού

Προεκλογικά αναμασήματα Σταματόπουλου και στο βάθος «κόλπο γκρόσο» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού
Νέο video λανσάρισε στα φεισμπούκια ο παραπαίων δήμαρχος Σικυωνίων , Σπύρος Σταματόπουλος, αναμασώντας αυτή τη φορά τα πολυδιαφημισμένα « έργα Ταγαρά » , που χρηματοδοτεί στην Κορινθία το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας , μεταξύ των οποίων και την αναβάθμιση του Βιολογικού στο Κιάτο.
Με δημιουργική ασάφεια ο απερχόμενος δήμαρχος Σικυωνίων  προσπερνάει το γεγονός ότι έργα αναβάθμισης βιολογικών καθαρισμών , που “κατόπιν ενεργειών” Ταγαρά  χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Κορινθία , είναι αξιολογικά πρώτο το μεγάλο διαδημοτικό έργο των δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου  και Βέλου – Βόχας με προϋπολογισμό 61.5 εκ ευρώ , δεύτερο του  Ξυλοκάστρου που χρηματοδοτήθηκε με  25,4 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ουραγός ο δήμος Σικυωνίων με μόλις  6 εκατ. ευρώ – και όχι με 15 εκατ. ευρώ , όπως αυτάρεσκα διατείνεται επαινούμενος ο κ. Σταματόπουλος!
Αλλά και πέρα από αυτό , ο κ. Σταματόπουλος δεν μας λέει κουβέντα τόσο για το κυβερνητικό «κόλπο γκρόσο» που εισάγει τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων ως προ-απαιτούμενη μεταρρύθμιση στο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και για το άρθρο 165 του Ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α 129/04.07.2022) που υπαγορεύει την δυνητική παραχώρηση για τρία χρόνια  της κανονικής λειτουργίας και συντήρησης όλων των νέων υποδομών αποχέτευσης (δίκτυα και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων) στους αναδόχους , με τις δαπάνες αυτές να καλύπτονται από τον κύριο του έργου ,που εν προκειμένω είναι η ΔΕΥΑΣ!
Δηλαδή ,άλλος κερδίζει, άλλος πληρώνει…
Όπως αφήνει να εννοηθεί και σχετική επερώτηση του Σύριζα στη βουλή (δείτε ΕΔΩ) , που εγκαλεί την κυβέρνηση ότι εκχωρεί τις Μονάδες Επεξεργασίας Λυμάτων σε ιδιώτες με οικονομική επιβάρυνση των ΔΕΥΑ, των Δήμων και των πολιτών.
Εύλογα , λοιπόν ,γεννώνται τα ερωτήματα:
Που την πάει τη δουλειά το δίδυμο Φιακά – Σταματόπουλου;
Γιατί  δεν λένε κουβέντα για το ποια ιδιωτική εταιρεία έρχεται για να μείνει στη διαχείριση του Βιολογικού του Κιάτου, με οικονομική επιβάρυνση των Σικυώνιων πολιτών;
Μήπως μετά έχει σειρά και η πλήρη ιδιωτικοποίηση του αγροτικού νερού στη Στυμφαλία ;
Google+ Linkedin