Πιο επίκαιρο από ποτέ : Το πιο διάσημο γκράφιτι του κόσμου απέκτησε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό

Πιο επίκαιρο από ποτέ : Το πιο διάσημο γκράφιτι του κόσμου απέκτησε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό

Ο Banksy είναι ίσιος ο πιο γνωστός-άγνωστος καλλιτέχνης γκράφιτι στον κόσμο, με τα έργα του να είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα, πολλά από αυτά να αποτελούν σύμβολα αγώνων.

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του καλλιτέχνη είναι το γκράφιτι με τίτλο «Κορίτσι με το τρυπημένο τύμπανο» το οποίο κοσμεί τον τοίχο ενός κτηρίου στο Μπρίστολ, τη γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη.

Δημιουργήθηκε το 2014 και αποτελεί ξεκάθαρα έναν φόρο τιμής σε έναν από τους διασημότερους και σπουδαιότερους κλασικούς πίνακες, το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, του σπουδαιότερου μαζί με τον Ρέμπραντ εκπροσώπου της Ολλανδικής σχολής ζωγραφικής της «Χρυσής εποχής».

Πριν από λίγες ημέρες το διάσημο αυτό γκραφίτι άλλαξε όψη και προσαρμόστηκε στις ανάγκες ασφάλειας και προστασίας που επιτάσσουν οι ημέρες την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν ο ίδιος ο καλλιτέχνης, η ταυτότητα του οποίου αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, η κάποιος άλλος τοποθέτησε την υφασμάτινη μάσκα πάνω στο πρόσωπο του κοριτσιού.

Η νέα αυτή εκδοχή πάντως δεν εμφανίστηκε στη σελίδα του Banksy στο Instagram, όπου συνηθίζει να ανεβάζει φωτογραφίες των έργων του.

Google+ Linkedin