Περί … φιλανθρωπίας και άλλων εικασιών Πιέτρη

Περί … φιλανθρωπίας και άλλων εικασιών Πιέτρη

Και εκεί που λέγαμε ότι πάλι με το Ξυλόκαστρο θα ασχοληθούμε στο  “ΓΕΛΙΟ …ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ” , να σου πετιέται ο καφετζής με τη ferrari ,που …έβαλε τη μάσκα του, έσβησε το πούρο του…πήρε το μικρόφωνο του Τσαρμπού στο Myradio και…πάει για πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας !

Επειδή όμως είναι  η τρίτη φορά  ,σε σύντομο χρονικό διάστημα , που ο Γιώργος Πιέτρης λέει ότι θα ηγηθεί συνδυασμού (μετά την δημαρχία και τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου) ,αυτή τη φορά (όπως θα είδατε και στο video) για να δείξει την αποφασιστικότητά του «σκότωσε» την ελληνική γλώσσα …ευχήθηκε συλλυπητήρια στον δήμαρχο Κορινθίων , χωρίς να γνωρίζει  ότι τα συλλυπητήρια είναι μιας ειλικρινής έκφραση που σημαίνει  συμπάσχω ειλικρινά μαζί σας και προφανώς δεν είναι ευχή που δηλώνει  έκφραση της επιθυμίας και της ελπίδας για κάτι που θέλουμε να συμβεί…

Μας μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της μητέρας του ,αλλά και για την ηθική υποχρέωση , που ως φούρναρης έχει απέναντι στον Κορινθιακό λαό , να ζυμώσει ένα ηθικοπλαστικό συνδυασμό κατά της διχόνοιας και επιτέλους  να ηγηθεί κι΄αυτός για την αλλαγή… έστω στο Επιμελητήριο Κορινθίας !

Βέβαια , παρότι ο Γιώργος είναι πονηρός businessman…χωρίς ίσως να το καταλάβει μας μίλησε και για τους καιρούς που είναι πιο δύσκολοι για την κοινωνία – αλλα πιο εύκολοι για τον ίδιο …θυμίζοντάς μας το πάρτι εκατομμυρίων στα ΚΕΠΑ αλλοδαπών και τις καταγγελίες που δέχτηκε η OLAF για συγκεκριμένες «πανταχού παρούσες» εταιρείες catering που ενδεχομένως αποκόμισαν δυσανάλογα κέρδη για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών…

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ) μεταξύ άλλων αναφέρουν : «Στο hotspot της Κω έχουν καταγραφεί πάνω από 5.000 μετανάστες αλλά μέσα σε αυτό μένουν περίπου οι μισοί. Όμως, αυτοί που έχουν την τροφοδοσία πληρώνονται για 5.000 και ταΐζουν 2.500. Τα υπόλοιπα λεφτά πάνε στην τσέπη τους. Επειδή ρώτησα με ποιες διαδικασίες παίρνουν τη σίτιση για να μπορέσω να συμμετάσχω και εγώ, με απείλησαν ότι θα μου κάψουν το μαγαζί αν μπερδευτώ στα πόδια τους».

Εν πάση περιπτώσει, με καταγγελίες κατά των “φιλάνθρωπων” επιχειρηματιών και των “φιλάνθρωπων” θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουμε καμιά διάθεση να  ασχολούμαστε τώρα…

Εμείς να ευχηθούμε στον κύριο Πιέτρη , αν φυσικά το αποφασίσει να εκτεθεί ως υποψήφιος πρόεδρος στο Επιμελητήριο ,με την ίδια ζέση που διαχειρίζεται τα της επιχείρησής του …να διαχειριστεί και τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Επιμελητηρίου …για το τοπικό επιχειρείν ρε γαμώτο !

Φιλικά όμως , για να μην εκτεθεί ακόμα περισσότερο ,του προτείνουμε να ρετουσάρει λίγο τα ελληνικά του (θα τον βοηθήσουν τα βιβλιοπωλεία Οικονόμου) και μετά να ηγηθεί ενός συνδυασμού κατά της διχόνοιας…με souper χορηγούς τους Θύμιους , για να θυμάται και ο κόσμος πως ενώθηκαν οι πάσης φύσεως κουκούλα κι δες…για να αποκτήσει και το Επιμελητήριο ρυθμούς ferrari !

Αρκεί βέβαια να μην τους αφήσει ο Γιώργος χωρίς νερό, καφέ και κάποιο χαρτζιλίκι…όπως έκανε και τότε , που ως «καφετζής» της Βουλής την πλήρωσαν οι  βουλευτές και το προσωπικό του Κοινοβουλίου , γιατί άφηνε τους υπαλλήλους του απλήρωτους µε συνέπεια εκείνοι να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Άσε που αν συμβεί κάτι τέτοιο ,τότε… βλέπω το φίλο μου το Σωτήρη ή να πάει για δήμαρχος στο Κιάτο ή να φέρνει τον καφέ από το Sea & Sand σε παγουρίνο του Σταματόπουλου !

Κλείνοντας ,επειδή όπως θα καταλάβατε μας αρέσει και η πολιτική σάτιρα…μαζί με τις ευχές μας να αφιερώσουμε στον κ. Πιέτρη ένα ποιηματάκι ,που αλιεύσαμε από το politikisatira.wordpress.com και λέγεται :

“Ο καφετζής (της Βουλής) με τη Ferrari”

Ο καφετζής με τη Ferrari,
τους σερβιτόρους δεν πληρώνει
κι οι σερβιτόροι τα ’χουν πάρει,
χωρίς λεφτά στο παντελόνι!

Σπάνε φλιτζάνια, σπάνε κούπες,
στέλνουν εξώδικα άμα λάχει,
όλα τα κάνουν αποκούπες,
γιατί είν’ απλήρωτοι και βλάχοι!

Ο καφετζής έχει και Hammer,
κορίτσια σαν του Καβαλιέρε,
κάνει γλυκιά ζωή το summer,
στους σερβιτόρους γνέφει, «χαίρε»!

Οι σερβιτόροι δεν σερβίρουν,
οι βουλευτές μας νιώθουν ψόφιοι,
έξω φοβούνται μην τους δείρουν,
μέσα δεν έχουν ούτε coffee!

Γυρεύει ο Τσίπρας κόκα-κόλα,
ο Σαμαράς, πορτοκαλάδα,
ο Παπανδρέου λίγο απ’ όλα
κι η Παπαρήγα, μαρμελάδα!

Μα ο καφετζής με τη Ferrari,
μάλλον την έκανε για Ρίο,
όχι το Ρίο μετά τη Βάρη,
εκεί πας με το λεωφορείο!…

Google+ Linkedin