Περί «απόσυρσης» του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου ο λόγος….

Διαβάζουμε (εδώ) ότι σε συνεδρίασή του ,στις 8 Μάρτη , το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Π. &  ΝΕ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε αναδείξει πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου τον τέως αντιπρόεδρο της ΕΣΕΕ και μέχρι νεωτέρας…πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Βασίλη  Παγώνη.

Στη φωτογραφία από αριστερά: ο κ. Σπυρόπουλος (πρόεδρος Εμπ.Συλλόγου Αιγιαλείας), ο κ. Σπαθής (πρόεδρος Εμπ.Συλλόγου Κεφαλλονιάς), ο κ. Σπυρόπουλος (πρόεδρος Εμπ.Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου), ο ΝΕΟΣ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Ελλάδος κ. Παυλίδης, ο αντιπρόεδρος του Εμπ.Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Μαυρίδης και ο ταμίας κ. Τριανταφύλλου.

 Μετά την “καρατόμηση” του κυρίου Παγώνη,στη θέση του προέδρου της Ο.Ε.Σ.Π. & ΝΕ τοποθετήθηκε προσωρινά (;) ο αντιπρόεδρος της ΟΕΣΠ και αναπληρωτής γραμματέας της ΕΣΕΕ  Ηλίας Παυλίδης, έως τουλάχιστον την Γενική Συνέλευση  της  Ομοσπονδίας που ορίστηκε για  το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και που ενδεχομένως το σώμα θα αποφασίσει για προσφυγή σε νέες εκλογές.

Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε… ανακαλώ σημαίνει καλώ πίσω κάποιον που με αντιπροσωπεύει, τον αποσύρω…

Στην περίπτωση του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, τα παπούτσια στο χέρι… δεν του τα έδωσε  ο  πατρινός έμπορος Ηλίας Παυλίδης  λόγω παλαιότητας ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων όπως κάποιοι θέλουν  να το παρουσιάσουν στο Κιάτο. Εξ άλλου και ο αντικαταστάτης του κυρίου Παγώνη στον ίδιο πολιτικό χώρο και στο ίδιο “συνδικαλιστικό” πνεύμα δεν κινείται;…

Από ότι  γνωρίζουμε η απόφαση – που δεν πάρθηκε ομόφωνα – αλλά πάρθηκε κατά πλειοψηφία  αποσύρει τον Βασίλη  Παγώνη για τη μεγάλη ευρεσιτεχνία της αρπαχτής με λάφυρο τους κοινοτικούς πόρους…για τον ίδιο δηλαδή λόγο που (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ,Βασίλης Κορκίδης ,του  έσυρε τα εξ αμάξης  !

Κατά την γνώμη μας αυτή η εξέλιξη πέρα από το ότι  είναι εξαιρετικά δυσάρεστη  για τον συντοπίτη μας Βασίλη  Παγώνη, δικαίως ή αδίκως πλήττει καίρια και το κύρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου…είτε το καταλαβαίνει είτε δεν το καταλαβαίνει ο κύριος Παγώνης.

Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε αυτά που διατείνεται ο κύριος Παγώνης,στην ανακοίνωση που συνυπογράφει με άλλους επτά συναδέλφους του,ποιος αμφιβάλει ότι αυτή η απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Π. & ΝΕ αφαιρεί από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου το όποιο ηθικό πλεονέκτημα θα μπορούσε να επικαλεστεί για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Σύλλογο των μικρεμπόρων του Κιάτου…που σίγουρα δεν χρειάζονται «λοβιτούρες» με ευρωπαϊκά προγράμματα για να επιβιώσουν,αλλά θέλουν ένα αξιόπιστο διεκδικητικό – συνδικαλιστικό όργανο να μάχεται για τα δικά τους συμφέροντα… 

 Αν ο  κύριος Παγώνης δεν το καταλαβαίνει ή δεν θέλει να το καταλάβει,τότε η ευθύνη να το εμπεδώσει μετακυλίεται στα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου,που  μπορούν να επιλέξουν “θεραπεία” για τον πρόεδρο…ανάμεσα από την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. με πρόεδρο αναγνωρισμένου κύρους στο συνδικαλιστικό κίνημα,που δεν θα είναι της άμεσης επιρροής Παγώνη ή να του δώσουν τις παραιτήσεις τους στο χέρι…δείχνοντάς του πως γίνονται οι ολοκληρωμένες λύσεις στη διαδικασία απόσυρσης και μέσω εκλογών

 Βεβαίως η ευθύνη  για την οριστική  απόσυρση του κυρίου Παγώνη  από το τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου μετακυλίεται και στους μικρεμπόρους της πόλης  του Κιάτου, που μπορούν (για τους ίδιους λόγους) να προκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση, με μοναδικό θέμα το πληγωμένο κύρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου.

Google+ Linkedin