Ο Χαρδαλιάς ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα…οι παπάδες όμως το χαβά τους !

Ο Χαρδαλιάς ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα…οι παπάδες όμως το χαβά τους !

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν την Κυριακή των Βαϊων 12 Απρίλη 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα – Μάλιστα στην Κέρκυρα έδωσαν το παρών και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανάμεσά τους και η νεοδημοκράτισα δήμαρχος Μερόπη Υδραίου (αποτελεί ένα από τα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη) ,αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, αγνοώντας τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιας σε δήλωσή του τόνισε ότι “αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Παράλληλα, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. 

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο  ανώτατος  εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του από 31/3/2020  έχει ήδη ζητήσει από τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν εναντίων όσων παραβαίνουν τα μέτρα για καταπολέμηση της νόσου του κορωνοϊού και να σχηματίζουν δικογραφίες για παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα. Μάλιστα, τονίζει στην παραγγελία του  ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί πρέπει να παρεμβαίνουν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, όταν αυτό παραβιάζει τα μέτρα της πολιτείας για την αποφυγή της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτονόητα λοιπόν,για τις περιπτώσεις στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα ή όπου αλλού παρουσιάζονται ανάλογα φαινόμενα  πρέπει να ενεργοποιηθεί η αυτόφορη διαδικασία και όταν εντοπίζονται οι παπάδες (στα πλαίσια του αυτοφώρου) να συλλαμβάνονται.

 * Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ιερέας από το Κουκάκι αναζητείται από την αστυνομία,αλλα και ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης σχημάτισε κοινή δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων καθώς κατά της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού.

οψόμεθα…

Καθώς μεγάλη παγίδα ενδέχεται να είναι τα “αυτονόητα” του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που μπλέκει τις αποφάσεις (ορίζω ή επιβάλλω το πρακτέο, έχοντας την εξουσία ) με τις υποδείξεις (συνιστώ). 

* Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην ανακοίνωσή του για το συγκεκριμένο περιστατικό,αφού τονίζει ότι “οι υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας πρέπει να τηρούνται πιστά»,αναφέρει τα ακόλουθα:«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες». 

Τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα δεν είδαμε καμιά νεότερη – ξεκάθαρη – ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή από τον Επίσημο Ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος…

Διαβάσαμε όμως τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου που εξανίσταται “Ποιο το… «έγκλημα» τους; Κοινώνησαν μικρό αριθμό πιστών! και εγκληματικά αναρωτιέται Το ότι μετάλαβαν 10 πιστοί σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, αυτό: «θέτει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών και την δημόσια υγεία»;.

Αυτές οι θρασύτατες δηλώσεις του αρχιπαπά Αμφιλόχιου  στοιχειοθετούν “ηθική αυτουργία” σε παρόμοια περιστατικά ηλιθιότητας, που ενδέχεται να πυκνώσουν την βδομάδα που διανύουμε ;

Τελικά μήπως η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει το καρότο με τους παπάδες και να πιάσει το μαστίγιο… από τη στιγμή που βλέπει ότι μόνο με δηλώσεις και δικογραφίες που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εκδικαστούν σε πέντε χρόνια δουλειά δεν γίνεται …

Μήπως  η μόνη αναγκαία λύση είναι το “λουκέτο”  στις εκκλησίες μέχρι νεωτέρας…

Google+ Linkedin