Ο Πιτσάκης φταίει αν ο Πετράν τα “έσπρωξε” χοντρά και τους πήρε τα σώβρακα !

Ο Πιτσάκης φταίει αν ο Πετράν τα “έσπρωξε”  χοντρά και τους πήρε τα σώβρακα !

Αυλαία στην εκθεσιακή  δραστηριότητα «Πελοπόννησος 2018» ,που διεξήχθη στο λιμάνι της Κορίνθου και πλέον ο καθένας  μπορεί ανεμπόδιστα να εκφράσει την γνώμη του,  χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί υπονομευτής του επιμελητηριακού θεσμού ή της τοπικής επιχειρηματικότητας, που σε καμία των περιπτώσεων δεν εκφράζεται μέσω της αλόγιστης βιομηχανικής δραστηριότητας της Motor Oil ή του εμπορικού πάρκου Mare West  στην Κόρινθο.

Φαίνεται, λοιπόν, κατάλληλη η  στιγμή για μια νηφάλια αποτίμηση του κατά πόσον η «Πελοπόννησος 2018» συνέβαλε, ως “κέλυφος ανάπτυξης”,στο τοπικό επιχειρείν. 

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο αποκλεισμός της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου από την βραδιά απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικής Αριστείας και την διαφοροποίηση Κουκουλάκη από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του προέδρου, κατ‘ εμάς η «Πελοπόννησος 2018»  τα είχε όλα, στα μέτρα του δυνατού, εκτός από εκθεσιακές ιδέες που συναντούν την καινοτομία…

Παραδείγματος χάριν, δεν είδαμε εκθεσιακές πρωτοβουλίες που μπορούν αξιόπιστα να θεωρηθούν πρόπλασμα αναπτυξιακής πρότασης για τον Νομό Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, δεν θα μπορούσε η φετινή  εκθεσιακή  δραστηριότητα  του Επιμελητηρίου Κορινθίας,σε συνεργασία με τους δήμους, να εστιάσει σε  μια  Παγκορινθιακή Έκθεση στοχευόμενων εμπορικών και πολιτιστικών θεματικών κατευθύνσεων, προκειμένου να λειτουργήσει ως “θερμοκοιτίδα” για την ανάπτυξη νέων κλαδικών εκθέσεων και πολιτιστικών  γεγονότων σε πόλεις της Κορινθίας ;

Που ήσαν τα θεματικά περίπτερα των Δήμων ;

Στον αντίποδα, είδαμε τον γενειοφόρο “σοφό” της περιφέρειας να εξακολουθεί να αισθάνεται «πρίγκιπας», αναμασώντας  τα γνωστά και χρεοκοπημένα ιδεολογήματά του, όπως ότι «για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα» κλπ.
Έως και τζάμπα μάγκες είδαμε…που, θεωρώντας τους Κορίνθιους «ιθαγενείς», έψαχναν  για λίγη πολιτική επικοινωνία...

Προφανώς το αποφασιστικότερο στοιχείο, που έδωσε ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην έκθεση «Πελοπόννησος 2018», ήταν ο τόπος διοργάνωσης και η ποσοτικοποιοτική σύνθεση των εκθετών,που σαφώς υπερείχε από τις εκθέσεις Νανόπουλου. Σε ότι αφορά την προσέλευση  του κόσμου, ήταν ικανοποιητική και βεβαίως είναι άτοπη η οποιαδήποτε σύγκριση με τον  κόσμο που έφερε η Παπαρίζου στον Φλοίσβο. 

Συμπερασματικά, δεν συμμεριζόμαστε την άποψη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου που καταγγέλλει (δείτε ΕΔΩ) ότι ο Πιτσάκης είναι ένας αχαλίνωτος ναρκισσιστής που ποθεί την εξουσία, αλλά δεν έχει την ικανότητα να την ασκήσει με σύνεση… επειδή δεν τους κάλεσε στην βράβευση του Τατούλη ! 

Δεν έχουν δίκιο οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, διότι  γνωρίζουν ότι ο καθένας έχει ένα δικό του, διαφορετικό, παρεξηγημένο ίσως τρόπο, να ελίσσεται. Δεν χρειάζονται “ειδικά δικαστήρια” επειδή ο κ. Πιτσάκης , ενδεχομένως, αντιλαμβάνεται ότι η επιμελητηριακή ηγεσία έχει πρωτίστως την ευθύνη να εξ-υπηρετεί αυτόν που, για τους δικούς του λόγους , “έσπρωξε”  150.000 €  στην «Πελοπόννησος 2018» .

Ο Πιτσάκης φταίει αν ο Πετράν τα “έσπρωξε”  χοντρά και τους πήρε τα σώβρακα !  

Με του παρά τη φόλα…και κολλητός του Αυγενάκη να είσαι ,όχι μόνο βροντοφωνάζεις είτε ΕΔΩ στο 10:00/53:41) ότι: “Ο Μοριάς έχει επάρκεια πολιτικής ηγεσίας που καθοδηγεί και εμπνέει” … μέχρι και τιμητικό βραβείο  δίνεις στον Τατούλη,υπό το βλέμμα  του  Άδωνι Γεωργιάδη !

Μήπως ο κ. Κουκουλάκης, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας, έχει αντίρρηση επ’ αυτού ;

Πάντως,για να είμαστε δίκαιοι,ο μέχρι πρότινος  “άλαλος”  Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε (ΕΔΩ) και διέψευσε πανηγυρικά όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «τα όρια της γλώσσας του είναι και τα όρια του μυαλού του…»

Ας επανέλθουμε όμως στα παραπολιτικά της εκθεσιακής  δραστηριότητας «Πελοπόννησος 2018»…

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, λ​​ογικά δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: είτε τα πρωτοκλασάτα στελέχη της  βρίσκονται σε  πολιτικό vertigo, είτε, αν η πολιτική είναι, όπως την χαρακτήριζε ο Αριστοτέλης, η «κυριωτάτη και μάλιστα αρχιτεκτονική των τεχνών και δυνάμεων», ο Τατούλης είναι ένας από τους  μάστορές της…

Προφανώς δεν ευθύνεται ο  Πιτσάκης  για την επιδεικτική αποχώρηση του Πελοπίδα Καλλίρη από τα εγκαίνια της έκθεσης, χωρίς καν να επισκεφθεί τους  εκθεσιακούς χώρους , έτσι….. για ξεκάρφωμα ! 

Προφανώς δεν ευθύνεται ο  Πιτσάκης για την θανάσιμη μοναξιά” του Παναγιώτη Νίκα,που μάταια  περιφερόταν  στους διαδρόμους της Έκθεσης,χωρίς να έχει στο πλάι, έστω, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κορινθίας !

Και μιας και ο λόγος για ΝΟΔΕ Κορινθίας…

Αλήθεια ,ο Νίκας με τον “αυτόματο πιλότο” θα στελεχώσει περιφερειακό ψηφοδέλτιο στο νομό Κορινθίας ή  αυτό το έχουν αναλάβει ινστρούχτορες παλαιάς κοπής,που με  το “στρίβειν δια της Περιφέρειας” μηχανεύονται “πολιτικές αποστρατείες”  ,αλλά και “κομάντος αυτοκτονίας” από το μητρώο στελεχών, που θα θυσιαστούν στο βωμό του «φαβοριτισμού» ,επειδή κάποιοι θέλουν να τους ξεφορτωθούν από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο ;

Google+ Linkedin