Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας

Με επείγουσα επιστολή του προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θέτει θέμα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.
Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΔΣΑ ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, αποφάσισε να μην προχωρήσει μεν σε αποχή από τα δικαστήρια αλλά ζητά απο την κυβερνηση να εξετασει το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας, μόνον ως προς εκείνες τις λειτουργίες που ήθελε κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού.

Επιπλέον το ΔΣ του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θεωρεί αυτονόητο ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια ώστε αφ’ ενός να μην υπάρξει απώλεια δικονομικών δικαιωμάτων των διαδίκων και αφ’ ετέρου να στηριχθούν οικονομικά οι δικηγόροι, οι οποίοι θα υποστούν μείζον οικονομικό πλήγμα, λόγω της αποστέρησης της κύριας πηγής εισοδήματός τους.

Διαβάστε ΕΔΩ την επείγουσα επιστολή που απεστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Google+ Linkedin