Ο δήμος Σικυωνίων καλεί τους δημότες του να αξιοποιήσουν την «δεύτερη ευκαιρία»  διόρθωσης τετραγωνικών ακινήτων

Ο δήμος Σικυωνίων καλεί τους δημότες του να αξιοποιήσουν την «δεύτερη ευκαιρία»  διόρθωσης τετραγωνικών ακινήτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Σικυωνίων: Δεύτερη ευκαιρία για τη διόρθωση και τη δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων για τους λογαριασμούς ενέργειας (ΔΕΗ κλπ)

Από σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων και της διόρθωσης των τετραγωνικών των ακινήτων για τους λογαριασμούς ενέργειας.

Οι πολίτες έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η δήλωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά “ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ”

στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr

Συγκεκριμένα κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων του δήμου Σικυωνίων και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Σικυωνίων, Φενεού, Στυμφαλίας) που έχουν διαπιστώσει ότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας γράφονται λάθος τετραγωνικά για τα ακίνητά τους, μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να διορθώσουν ηλεκτρονικά τα τετραγωνικά του ακινήτου τους.

Η εφαρμογή επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και με τον ΔΕΔΔΗΕ απ’ όπου αντλεί πληροφορίες και γίνεται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Αν για κάποιο ακίνητό σας δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, παρακαλείστε να απευθυνθείτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων στα τηλέφωνα

  • 2742360137-138-139 (ΔΕ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ)
  • 2747360222 (ΔΕ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ)
  • 2747360120-124 (ΔΕ ΦΕΝΕΟΥ)

έχοντας διαθέσιμα πρόσφατα αντίγραφα Περιουσιολογίου (Ε9) και λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ ή άλλου πάροχου). 

Ο δήμος Σικυωνίων καλεί τους δημότες του να αξιοποιήσουν την «δεύτερη ευκαιρία» δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ώστε να αποφύγουν πρόστιμα αναδρομικές προσαυξήσεις στα τέλη ακίνητης περιουσίας. 

Google+ Linkedin