Οσμή σκανδάλου στην ΚΕΔΕ με την αγορά μασκών για τα σχολεία – Πόσο διαφανής είναι η προμήθεια-εξπρές των 6,2 εκατ. ευρώ ;

Οσμή σκανδάλου στην ΚΕΔΕ με την αγορά μασκών για τα σχολεία –  Πόσο διαφανής είναι η προμήθεια-εξπρές των 6,2 εκατ. ευρώ ;

Δικαιώματα σε… όσους υποστηρίζουν πως υπάρχει οσμή σκανδάλου με την προμήθεια των μασκών στα σχολεία έδωσε η κυβέρνηση με την επιδότηση 6,2 εκατομμυρίων ευρώ στην ΚΕΔΕ ,για να προμηθευτεί η ίδια τις μάσκες ,σύμφωνα με τις προδιαγραφές  της κυβέρνησης ,και στη συνέχεια να τις μοιράσει στους δήμους για να χορηγηθούν στους μαθητές.

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη για κάθε παιδί αντιστοιχούν 2 ή 3 μάσκες. Οι μάσκες αυτές θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και να αγοραστούν με 4,5 ευρώ, μέχρι την… άλλη Παρασκευή.

Με λίγα λόγια ο Τρικαλινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου πρέπει από αύριο να «βγει στην αγορά» της Θεσσαλίας και να βρει περίπου 4 εκατομμύρια μάσκες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και σε χαμηλή τιμή μέσα σε 9 ημέρες!

Μήπως τo λογικό θα ήταν να τις αγοράσουν οι δήμοι με διαγωνιστικές διαδικασίες ή κεντρικά το υπουργείο Παιδείας ή Υγείας να τις προμηθευτεί και να αναθέσει στους δήμους να τις μοιράσουν ;

Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών «νίπτει τα χείρας του» και απλά δίνει τα λεφτά στην ελεγχόμενη έτσι ή αλλιώς από την κυβέρνηση ΚΕΔΕ, να υλοποιήσει μία προμήθεια με συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας ;

Μήπως η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο οι προδιαγραφές για τις μάσκες τέθηκαν τώρα 9 μέρες πριν το τέλος της προθεσμίας και όχι πριν ένα μήνα, αφού η απόφαση για μάσκες στα σχολεία ουσιαστικά είχε ληφθεί από τον περασμένο μήνα ;

Μήπως για να γίνει απ’ευθείας ανάθεση λόγω «εκτάκτων αναγκών» ;

Ήδη η ΚΕΔΕ με χθεσινή της ανακοίνωση στρώνει χαλί για την απ’ευθείας ανάθεση, επισημαίνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών «είναι η κατάλληλη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες».

Ποιος όμως μπορεί να παράξει τόσο μεγάλο αριθμό μασκών σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα…εκτός ίσως από την  νεοϊδρυθείσα Larisa Face Cover ;

Αν υποπτευθώ ότι τη δουλειά θα την πάρει η Larisa Face Cover… θα πεθάνω, που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος !

Η Larisa Face Cover είναι μια νεοϊδρυθείσα επιχείρηση που εν μέσω γενικής καραντίνας και εκτός οποιωνδήποτε «λογικών» επιχειρηματικών δεδομένων προχώρησε , με την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και το συντονισμό των υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Υγείας , στη δημιουργία βιομηχανίας παραγωγής χειρουργικών μασκών. Σε λιγότερο από 25 ημέρες έγιναν εφικτές η σύσταση, η αδειοδότηση, η πιστοποίηση και η έναρξη λειτουργίας μιας υπερσύγχρονης μονάδας που ,σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της , θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 60.000.000 μάσκες τον Μήνα!

Η Larisa Face Cover αν και παρουσιάζεται ως εξ ολοκλήρου ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ, επιχειρηµατίες µε γνώση του τοµέα αναφέρουν πως το ύψος της επένδυσης δεν φαίνεται να προκύπτει από τα µέχρι στιγµής δηµοσιευµένα δεδοµένα.Οι ίδιες πηγές λένε ότι το συνολικό κόστος των µηχανών (τις πλήρωσαν σε µετρητά) δεν ξεπερνά τις 150.000 µε 200.000 ευρώ.

Περίεργος, µη συνηθισµένος και µη ενδεδειγµένος χαρακτηρίζεται και ο τρόπος που αγοράστηκαν οι µηχανές (µέσω δηµοπρασίας) από κινεζικό εργοστάσιο.

Το µετοχικό κεφάλαιο της Larisa Face Cover ανέρχεται στις 130.000 ευρώ µε µετόχους (50%) την εταιρεία Lariway Holding Μονοπρόσωπη Ανώνυµη Εταιρεία Συµµετοχών, ιδιοκτησίας Γ. Τσερέπα, και τον Αχ. Νταβέλη. Εκαστος έβαλε 65.000 ευρώ.

Ο «γαλάζιος» Νταβέλης και… η αγία οικογένεια

O Aχ. Νταβέλης, όπως προκύπτει από µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν είναι τυχαίος επιχειρηµατίας, αλλά ένας άνθρωπος που έχει δεσµούς και σχέσεις µε την οικογένεια Μητσοτάκη. Τόσο µε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη όσο και µε την αδερφή του και πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 30 Μαρτίου 2019 η αδερφή του πρωθυπουργού παρέστη στα εγκαίνια «της νέας δοµής του οµίλου Animus, του πολυϊατρείου Animus» συµφερόντων Νταβέλη στη Λάρισα. Η Ντ. Μπακογιάννη ήταν αυτή µάλιστα που έκοψε και την κορδέλα στα εγκαίνια µαζί µε την οικογένεια Νταβέλη, σύµφωνα µε όσα αναφέρονται τόσο στο σάιτ του Animus όσο και σε τοπικά ΜΜΕ.

 

Google+ Linkedin