Οι θέσεις της μειοψηφίας στη λογοδοσία της δημοτικής αρχής Νεμέας

Οι θέσεις της μειοψηφίας στη λογοδοσία της δημοτικής αρχής Νεμέας

Τη Δευτέρα 04/03/2024 πραγματοποιήθηκε η 1η ειδική Δημόσια Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής για τα πεπραγμένα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Καταρχάς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι κυρίαρχο μέλημα της παράταξής μας, είναι να επιτελέσουμε το έργο της αντιπολίτευσης ουσιαστικά και παραγωγικά και να μην αναλωθούμε στην επικοινωνία. Ωστόσο, θεωρούμε ελάχιστο χρέος μας να πληροφορήσουμε τους Δημότες μας με το παρόν  δελτίο τύπου, που  σταχυολογεί όσα έλαβαν χώρα στην ειδική αυτή συνεδρίαση, που μόνο δημόσια δεν ήταν. Για άλλη μία φορά οι κάμερες έμειναν ερμητικά κλειστές και θα θέλαμε μια απάντηση  από τον πρόεδρο του ΔΣ για το λόγο που συμβαίνει αυτό. Προφανώς δεν θα κάνουμε μιας αναλυτική αναφορά όλων όσων συνέβησαν σε ένα συμβούλιο  που διήρκησε περίπου 5 ώρες αλλά θα επισημάνουμε ορισμένα σημεία που κρίνουμε ως αντιπολίτευση ότι ενδιαφέρουν τους Δημότες μας.

Στο θέμα της Άρδευσης ο Δήμαρχος παραδέχτηκε  ότι στις Αρχαίες Κλεωνές γίνονται ατασθαλίες και πρέπει να μπει μία τάξη. Αυτό άλλωστε το μαρτυρά και η παραδοχή του πως το 80% και πλέον των οφειλών άρδευσης προς το Δήμο προέρχονται από την εν λόγω τοπική κοινότητα. Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η πληροφόρηση από τον Πρόεδρο Αρχαίων Κλεωνών ότι «πλήρωνε τον υδρονομέα από την τσέπη του».

Στο θέμα της Ανακύκλωσης διαπιστώσαμε το προφανές, ότι δηλαδή ο Δήμος μας για τέσσερα και πλέον χρόνια δεν πραγματοποιεί καθόλου συγκομιδή ανακυκλώσιμων. Επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία ανακύκλωσης της περιοχής μας, κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά την αποστολή των θεμάτων της λογοδοσίας που προτείναμε, στα οποία υπήρχε και το θέμα της ανακύκλωσης.

Στο θέμα της διαχείρισης του τεράστιου προβλήματος με τα Αδέσποτα διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική αρχή το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και την προηγούμενη τετραετία, δηλαδή στο σημείο μηδέν, χωρίς να μας παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Από την άλλη η παράταξή μας συμβουλευόμενη και το νεοσύστατο φιλοζωικό σύλλογο, παρουσίασε και κατέθεσε γραπτώς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις. Εν τέλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση συγκρότηση εποπτεύουσας επιτροπής για το θέμα, που θα λειτουργεί επικουρικά υπό την επίβλεψή του.

Στο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων ο Δήμαρχος  συνηγόρησε στο ότι το Στάδιο Νεμέας είναι καταπονημένο και δεν γίνεται να χρησιμοποιείται από τόσες πολλές ομάδες. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η υφιστάμενη κατάσταση θα ομαλοποιηθεί με την έναρξη και της νέας αθλητικής σεζόν. Όσον αφορά το μαζικό αθλητισμό ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη Φυλάκων για την λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου και του Στίβου. Επίσης επαναδιατυπώσαμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία minisoccer στην Αρχαία Νεμέα και στα αχρείαστα κόστη του (100.000 € για τοιχίο) και ζητήσαμε την επανεξέταση του θέματος, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην αγορά νέου οικοπέδου (καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση) και στην δημιουργία ενός πλήρους και λειτουργικού γηπέδου ποδοσφαίρου που το έχει πραγματική ανάγκη το χωριό και το τοπικό αθλητικό σωματείο.

Σε σχέση με τον εξωραϊσμό της Δερβενακίων η παράταξή μας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες η πλειοψηφία αποδέχτηκε και όλοι μας δεσμευτήκαμε ότι άμεσα θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αισθητική της βελτίωση. Επίσης έπειτα από συνεχείς οχλήσεις μας, λάβαμε διαβεβαιώσεις από το Δήμαρχο ότι άμεσα θα αποκατασταθεί ο φωτισμός του κόμβου Νεμέας, που για μήνες βρίσκεται στο σκοτάδι και στον καθαρισμό και επαναλειτουργία των σιντριβανιών στις πλατείες. Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν ότι η παράταξη ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ παρεμβαίνει δυναμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο με εποικοδομητικές προτάσεις και καθορίζει την ατζέντα με γνώμονα την πολυεπίπεδη καλυτέρευση της ζωής των δημοτών μας.

Google+ Linkedin