Ξημερώματα Κυριακής το μεγάλο «ΟΧΙ»  στο «Mega»

Ξημερώματα  Κυριακής το μεγάλο «ΟΧΙ»  στο «Mega»

Οι τίτλοι του τέλους για τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας, το «Mega», έπεσαν  στις 02:08:36  ξημερώματα της Κυριακής , 28 Οκτωβρίου 2018,από τη συχνότητα της Digea,κατόπιν εντολής του ΕΣΡ.

Τον δικό τους επίλογο γράφουν με ένα συγκινητικό video οι εργαζόμενοι του MEGA

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qnvroBnunRM[/embedyt]

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989 όταν το σήμα του εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ειδήσεις, εκπομπές και σειρές που το κοινό αγάπησε με εξαιρετικά υψηλή τηλεθέαση, όπως τα ιστορικά νούμερα που έκανε για παράδειγμα το Ψίθυροι καρδιάς.  Απαράδεκτοι, Τρεις Χάριτες, Dolce Vita, Δις Εξαμαρτείν, Δυο Ξένοι, Στο Παρά Πέντε, Οι Αυθαίρετοι, Αναστασία, Λόγω Τιμής, Το Νησί.

Βεβαίως, αρκετοί που παρακολουθούν την πορεία του από τον Μάρτιο του 2016, όταν οι μέτοχοι του προκάλεσαν την άνευ προηγουμένου κρίση, δεν είναι βέβαιοι ότι αυτό είναι το τέλος…

Προς το παρών το Μεγάλο Κανάλι ως τηλεοπτική παρουσία παραμένει “ζωντανό” άμεσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Vodafone και της Cosmote και συγκεκριμένα από τη συχνότητα 984 της ΝΟVΑ και 106 της Cosmote TV,που θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του Mega, διότι απλούστατα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν ζήτησε και από αυτούς να το κατεβάσουν.

Η κρίση για το MEGA ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Οι μέτοχοι διαφώνησαν μεταξύ τους, και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν μπόρεσαν “να τα βρουν”, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το κανάλι στη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση.

Το ότι παρέμεινε ανοικτό μέχρι σήμερα, οφείλεται στην αυτοθυσία μικρής ομάδας εργαζομένων, οι οποίοι έμειναν και πάλεψαν για να μην κλείσει.

Από ένα σημείο και μετά, ο αγώνας τους ήταν μάταιος. Είχαν απέναντι τους, όχι μόνο τους ανταγωνιστές του Μεγάλου Καναλιού, αλλά και τους ίδιους τους μεγαλομετόχους , οι οποίοι – παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν- δεν κατέθεσαν αίτηση για τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον λόγο έχουν τώρα οι τράπεζες, οι οποίες και θα αποφασίσουν τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εκτός αν οι νομικοί σύμβουλοι του καναλιού βγάλουν …λαγό από το μανίκι τους. Έχει βέβαια πολύ ενδιαφέρον η κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Ευάγγελου Μαρινάκη, να ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει την έκτη τηλεοπτική άδεια. Λέγεται πως εάν τα καταφέρει, θα επιδιώξει στη συνέχεια να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία του MEGA.

Θυμίζουμε ότι με μια ανακοίνωση 54 λέξεων η Digea ανακοίνωσε την Παρασκευή το τέλος μετάδοσης όλων των προγραμμάτων του τηλεοπτικού σταθμού.

 

 

 

Google+ Linkedin