Ντροπή και μόνο ντροπή…κύριε Νανόπουλε !

Ντροπή και μόνο ντροπή…κύριε Νανόπουλε !

Σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας (δείτε ΕΔΩ) απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη της Κορίνθου ,με την ένοχη ανοχή της δημοτικής αρχής , που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις προδιαγραφές που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των υπαίθριων εμπόρων , των εργαζόμενων και των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης.

Ο νόμος είναι σαφής :

” Κάθε Δήμος είναι υποχρεωμένος να στείλει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοπογραφικό με τις θέσεις και τον αριθμό των συμμετεχόντων στις εμποροπανηγύρεις, τους χώρους εστίασης, wc κ.λπ. Εφόσον οι φορείς δεν ετοιμάσουν τοπογραφικό με τα προαπαιτούμενα, δεν θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η απολύμανση στο τέλος κάθε ημέρας και πρέπει, μάλιστα, να υπάρχουν απολυμαντικά σε εμφανή σημεία για τους καταναλωτές, ενώ προβλέπεται και θερμομέτρηση, η οποία θα λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με κρατικούς φορείς.”

Αυτό σημαίνει ότι εάν σε μια εμποροπανήγυρη δεν έχουν ληφθεί και περιφρουρηθεί τα παραπάνω προαπαιτούμενα την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο φορέας διοργάνωσης ,που εν προκειμένω είναι ο Δήμος Κορινθίων.

Απο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του  Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας , Αλέκος Φραντζεσκάκης , αβίαστα προκύπτει ότι στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη της Κορίνθου μεθοδευμένα γίνεται το απόλυτο μπάχαλο…με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής του Βασίλη Νανόπουλου.

Εύλογα , λοιπόν , γεννούνται βάσιμα ερωτηματικά για κρυφά νταραβέρια των ανευθυνοϋπεύθυνων της δημοτικής αρχής,που ενδεχομένως παραπέμπουν και σε «μαύρες» συναλλαγές με παρείσακτους στην εμποροπανήγυρη…

Αλλά και αυτό να μην συμβαίνει…την εποχή του κορονοϊού δεν παίζουμε τις κουμπάρες με την υγεία των πολιτών, ούτε με τα μεροκάματα επιβίωσης ανθρώπων που είχαν τρεις μήνες να κάνουν σεφτέ…

Γκέγκε κύριε Νανόπουλε ;

 

Google+ Linkedin