Ντίνα Νικολάκου: Δεν μπορεί οι αυτοδιοικητικοί να είναι δεκανίκια της εκάστοτε Κυβέρνησης

Ντίνα Νικολάκου: Δεν μπορεί οι αυτοδιοικητικοί να είναι δεκανίκια της εκάστοτε Κυβέρνησης

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας είχε ως επίκεντρο η τοποθέτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Ντίνας Νικολάκου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 22 & 23Νοεμβρίου 2023, με θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή».

Στην ενότητα του Συνεδρίου σχετικά με τη «Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Περιφερειακή Διακυβέρνηση στην πράξη», η κα.Νικολάκου αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του θεσμού που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαιτέρως αισθητή καθώς και στην κομματικοποίηση της Αυτοδιοίκησης που αποδυναμώνει το πολιτικό προφίλ των Αυτοδιοικητικών στελεχών.

Η εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου» έκανε ιδιαίτερη επισήμανση στα δρώμενα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια. Ξεκάθαρα τόνισε ότι δεν μπορεί οι Περιφερειάρχες και γενικά οι Αυτοδιοικητικοί να είναι εντολοδόχοι και δεκανίκια της εκάστοτε Κυβέρνησης, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική πρακτική ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας θα οδηγηθεί σε αφανισμό με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα των συνέδρων της ΕΝΠΕ είναι μονόδρομος σημείωσε στο τέλος της ομιλίας της η κα. Νικολάκου, αν θέλει η Χώρα μας να περάσει επιτέλους στη Νέα Εποχή και να λειτουργεί σε ό,τι αφορά την Αυτοδιοίκηση ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.

Google+ Linkedin