Νίκος Κουτουμάνος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών!

Νίκος Κουτουμάνος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών!

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών που είναι σε εξέλιξη αυτή  την περίοδο και την παράταξη των πρώτων τρακτέρ στην Πελοπόννησο στη Μεσσήνη.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από ανέξοδες εξαγγελίες ή μοιράζει ψίχουλα και υποσχέσεις, γιατί έχει άλλες προτεραιότητες. Η  «δημοσιονομική στενότητα» της οικονομίας της χώρας πάει περίπατο όταν αφορά το ξεκοκάλισμα εκατομμυρίων ευρώ κρατικού χρήματος από το μεγάλο κεφάλαιο μέσω διαφόρων προγραμμάτων. Οι αγρότες δεν βγαίνουν στα τίμια μπλόκα του αγώνα για να παίξουν! Διακυβεύεται η επιβίωσή τους, η διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο! Έχουν μάθει πλέον ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και ότι οι υποσχέσεις μένουν χωρίς αντίκρισμα αν δεν συνοδεύονται και από σκληρούς αγώνες!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος, των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας ΑΣ Πελοποννήσου.

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή και για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα).
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα φέρουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με στόχο την υιοθέτηση πρότασης που θα ανακουφίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες, από τα σοβαρά προβλήματα που τους βασανίζουν!

Google+ Linkedin